Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod katinka »

to je ale dobra blbost. to o tej kyseline myslim :)
katinka
expert
 
Príspevky: 2216

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod slniecko »

Ohromne.
Najviac sa mi pacia recepty na plody, o ktorych som doteraz len citala - ako kdoule /to su dule?/ alebo ani necitala - mispule a rakytnik.
Uz ich len zohnat...Bolo by to zaujimave na spestrenie polystyrenovych jablk a pomarancov z obchodu.
Ale vazne, dobre recepty, paci sa mi, ze aj na male mnozstva..
Len neviem, aky je rozdiel medzi marmeladou, dzemom a zavaraninou? Ja to vsetko vzdy zahrnam do vseobsahujuceho slova - lekvar, ale asi to nie je vsetko to iste.
slniecko

Luck is probability taken personally

expert
 
Príspevky: 23565
Mood: Cool

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod Veronika+Alex »

Ahojte!
Tak ked si este dobre pamatam zo skoly tak:
lekvar - je len slivkovy
dzem je - 1:1 jablko s nejakym ovocim
marmelada - jeden druh ovocia

Dufam, ze som to nepoplietla. Uz je to par rokov co sme sa to ucili a nejak som to doteraz nepotrebovala.
Veronika+Alex
expert
 
Príspevky: 1067

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod slniecko »

Ahaaa!!!
Dakujem!
slniecko

Luck is probability taken personally

expert
 
Príspevky: 23565
Mood: Cool

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod PeterNR »

katinka píše:to je ale dobra blbost. to o tej kyseline myslim :)


Katinka :lol: :wink:
PeterNR
pokročilý
 
Príspevky: 697

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod PeterNR »

slniecko píše:Ohromne.
Najviac sa mi pacia recepty na plody, o ktorych som doteraz len citala - ako kdoule /to su dule?/ alebo ani necitala - mispule a rakytnik.
Uz ich len zohnat...Bolo by to zaujimave na spestrenie polystyrenovych jablk a pomarancov z obchodu.
Ale vazne, dobre recepty, paci sa mi, ze aj na male mnozstva..
Len neviem, aky je rozdiel medzi marmeladou, dzemom a zavaraninou? Ja to vsetko vzdy zahrnam do vseobsahujuceho slova - lekvar, ale asi to nie je vsetko to iste.


Rakytník som jedol, ale v čerstvom stave. Má zaujímavú, ostro kyslú chuť. Kukni napr. sem :) http://www.klivia.com/ovo-rakytnik.htm

Čo sa týka toho rozdielu medzi džemom a lekvárom, sám som presne nevedel, na pomoc som si radšej zobral odbornú literatúru :) Sú tam zaujímavé veci, tak som pre vás pár strán odfotil a zavesil na web.

http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie01.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie02.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie03.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie04.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie05.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie06.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie07.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie08.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie09.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie10.jpg
http://www.bugs.sk/picturky/cook/Konzer ... anie11.jpg
Prílohy
Konzervovanie01r.jpg
(92.08 KiB) Stiahnutá 694 krát
Konzervovanie05r.jpg
(96.94 KiB) Stiahnutá 690 krát
Konzervovanie08r.jpg
(92.39 KiB) Stiahnutá 690 krát
PeterNR
pokročilý
 
Príspevky: 697

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod Isabel »

PeterNR, citas myslienky? ja som akurat zacala zhanat nieco o zavarani, som si povedala ze toto leto to uz nenecham na mamu a svokru, ze som neni drevo a snad to zvladnem lepsie ako minulorocne hrusky ktore uz rok skovavam po kuskoch do roznych tort (malo som ich osladila a clovek by nepovedal co dokaze s hruskou urobit nedostatok cukru! brrr :shock: )
tak dakujem za super tipy, idem to studovat.
Isabel
začiatočník
 
Príspevky: 477

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Zaujímavé tipy a recepty na konzerváciu potravín...

Odoslaťod Hela17 »

Kdoule je dula. Mišpuľa je kríženec medzi hruškou a jablkou, sú to malé plody a predávajú sa na trhoch už po prvých mrazoch, keď sú nim ošľahnuté. Sú to také malé jablko-hruštičky. Vtedy predávajú aj dule, lebo napr. dulu na Gemeri pridávajú do suda pri nakladaní kapusty. Ale robí sa z nej aj syr, džem, kompót.
Hela17
pokročilý
 
Príspevky: 590

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

cron