cheesecake

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

cheesecake

Odoslaťod megyna9 » Pi 04.Mar. 2011 21:14

Potrebovala by som recept na "nepravý" cheesecake. Chcela by som urobiť nasladko, navrch dať ovoce zaliať želatínou, ale nechcem recept kde je korpus len z popučených keksov. Chcela by som to normálne upiecť, skúšali ste niekto? dik
megyna9

50% teenagerov vidí svoju buducnosť pozitívne, zvyšok nemá peniaze na drogy :)

začiatočník
 
Príspevky: 301
Založený: Ut 29.Jan. 2008 15:22

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Trencanka » Pi 04.Mar. 2011 21:59

Ja som naposledy robila robila tortu tak, ze som upiekla kakaovy korpus a na to isla plnka z vyslahanej slahacky+kysla smotana+cukor+vanilkovy extrakt+zelatina. To som vyliala na vychladnuty korpus, nechala v chladnicke 2 hodiny stuhnut a potom som to nazdobila cerstvym ovocim a na to priesvitnu zelatinu. Plnku mozes urobit aj z tvarohu, mlieka , cukru, zelatiny, pripadne pridat citronovu stavu a koru z bio citronu.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 15:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Mischa: » Pi 04.Mar. 2011 23:40

Ja som dnes robila, ale z keksov. Ved pravy cheesecake sa robi z keksov. Ja som dala celozrnne keksy s 3 lyzicami cukru a roztopenym maslom.
Plnka 5 balickov philadelphie rozmixovanych s asi 3 lyzicami cukru, do toho 4 vajcia, upecene na tych keksoch na 150' hodinku. Ked to vychladlo, tak som na to dala rozmixovane mrazene jahody, zohriate, v nich roztopila 12 platkov zelatiny a cele do chladnicky na 3 hodiny. Super sa kraja a vsetko drzi.
Manzelovi to chutilo. (Ja neviem ake to bolo, ja to nejem)
Mischa:
expert
 
Príspevky: 1778
Založený: Ne 31.Dec. 2006 16:50

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Trencanka » So 05.Mar. 2011 10:43

Mischa a preco nejes taky dobry kolacik? Ja keby som spravila taky fajny ako ty, tak urcite ochutnam. Dakujem za tip na to s tymi jahodami. Vyzera to lakavo :)b
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 15:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod sikin » Po 21.Mar. 2011 20:11

Mischa, a kde sa da kupit ten syr Philadelphia?
sikin

 
Príspevky: 6
Založený: Pi 17.Júl. 2009 21:31

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Trencanka » St 23.Mar. 2011 9:27

Tento syr som uz videla v supermarketoch Billa alebo Tesco....
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 15:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Mischa: » Št 14.Apr. 2011 8:05

Uz tam davam len 3 vajcia (velke) a 4 balicky Philadelphie (jeden je 175g tusim).
Do rozmixovanych jahod som minule este hodila cucoriedky, to vyzeralo dobre, ked sa krajali - vnutri zelene.
Tej zelatiny davajte od oka - podla toho, kolko je tekutiny/jahod, aby to nebolo ako kost zase.
Mischa:
expert
 
Príspevky: 1778
Založený: Ne 31.Dec. 2006 16:50

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka » Št 14.Apr. 2011 11:20

Ja miesto tej Philadelphie (ktoru tu nezozeniem) chcem dať obyčajný tvaroh mäkký, mam tri kocky po 250g a prave meditujem, ci to nie je príliš veľa? Tie jahody na to chcem dať urcite a keksy mam celozrnne Bebe.
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476
Založený: St 23.Nov. 2005 17:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Mischa: » Št 14.Apr. 2011 11:22

Malvinka píše:Ja miesto tej Philadelphie (ktoru tu nezozeniem) chcem dať obyčajný tvaroh mäkký, mam tri kocky po 250g a prave meditujem, ci to nie je príliš veľa? Tie jahody na to chcem dať urcite a keksy mam celozrnne Bebe.


Hm, tak s tym tvarohom to bude urcite ine - nebude to take lahke a kremove. Nemozes dat 300g tvaroh a 300 Mascarpone?
Mischa:
expert
 
Príspevky: 1778
Založený: Ne 31.Dec. 2006 16:50

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka » Št 14.Apr. 2011 14:06

Mischa, dik za tip, rada by dala som mascarpone, ale nemam ho a nechce sa mi kvoli tomu v tejto zime do Tesca. Inac nevadi mi, ked to bude tazké, čisto tvarohové, popravde mam na take teraz chuť :-) A s tými jahôdkami ako si to robila ty, tak sa na to uplne az trasiem:-D
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476
Založený: St 23.Nov. 2005 17:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Používaním stránok rodinka.sk súhlasíte s používaním cookies, vďaka ktorým je možné individuálne nastavenie stránok, ako aj pre používanie na analytické a štatistické účely. Viac informácií...