grilované ryby

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: grilované ryby

Odoslaťod venajka » Pi 15.Jún. 2007 20:09

prosím ako grilujete ryby napr. heiky?zajtra by sme chceli urobit....aby boli chrumkavé nie také mazlavé.dakujem
venajka

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » Pi 15.Jún. 2007 20:58

Jednoducho. Ocistit, dobre umyt, nakorenit- korenie na ryby, sol, cele vetvicky petrzlenu. A pokne pomalicky grilovat, neponahlat sa. Pred dopecenim ponatierat zvonka maslom, zostanu pekne chrumkave.
Alebo nakorenit, dat trocha masla, posypat struhankou, na nu trocha struhaneho eidamu, trocha masla, trocha podliat vinom- bielym, trocha vody, a toto vsetko zabalene v alobale pekne pomalicky upiect. MNAM. Varene zemiacky s cerstvou petrzelkou amaslom, biele vino, mnam. Alica
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod venajka » Pi 15.Jún. 2007 21:34

Anonymous píše:Jednoducho. Ocistit, dobre umyt, nakorenit- korenie na ryby, sol, cele vetvicky petrzlenu. A pokne pomalicky grilovat, neponahlat sa. Pred dopecenim ponatierat zvonka maslom, zostanu pekne chrumkave.
Alebo nakorenit, dat trocha masla, posypat struhankou, na nu trocha struhaneho eidamu, trocha masla, trocha podliat vinom- bielym, trocha vody, a toto vsetko zabalene v alobale pekne pomalicky upiect. MNAM. Varene zemiacky s cerstvou petrzelkou amaslom, biele vino, mnam. Alica



ali dakujem ti zajtra vyskušame.tak,že normálne každu 1 zabalím do alobalu?nebude taká makká?
venajka

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » So 16.Jún. 2007 13:11

Mozes aj po jednej alebo po 2. Je to jedno. Dobry je taky ten hruby alobal na grilovanie. Lepsie sa to v nom vybera, prenasa, nic nevytecie.
My lubime aj toto. Na alobal sa naukladaju na osminky nakrajane ocistene zemiaky, pred tym potriem trocha mastou. Cize zemiak, sol, korenie, cibulka, nato kuracie stehna, trocha slaninky, osolit, okorenit, mozes dat aj cesnak, trocha rajcin, papriky, zaliat vodou, trocha bieleho vina. Dobre, ale dobre zabalit a grilovat. Asi 30-45 min.
Ryba je samozrejme skor. 15-20 min. Zavisii aku mas pahrebu a ako je to vysoko, nizko. Cim sa griluje pomalsie, tym je to chutnejsie.Alena
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » So 16.Jún. 2007 15:29

ked to zavries do alobalu, negriluje sa to, ale dusi v pare. ryba je potom na blato.
ak chces mat dobru grilovanu rybu, musis ju cca na 12 hodin dat do marinady z oliv.oleja, citrona a trosky soli. potom ju vyber z marinady, osus papierovou utierkou a daj na gril. navrchu este potri rybu zmesou rozpusteneho masla, prelisovaneho cesnaku a soli. obraciame iba raz, negilujeme dlho, na tensi kus rybky staci 5 az 7 minut z kazdej strany. ak grilujes rybu vcelku (pstruh), je dobre dat dovnutra sol a za hrst byliniek.

pahreba na grile nesmie dymit (to sa deje ak do nej kvapka olej to zle utretej marinady), je dobre dat do pahreby aj vetvicku rozmarinu

margo
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » So 16.Jún. 2007 20:25

Anonymous píše:ked to zavries do alobalu, negriluje sa to, ale dusi v pare. ryba je potom na blato.
ak chces mat dobru grilovanu rybu, musis ju cca na 12 hodin dat do marinady z oliv.oleja, citrona a trosky soli. potom ju vyber z marinady, osus papierovou utierkou a daj na gril. navrchu este potri rybu zmesou rozpusteneho masla, prelisovaneho cesnaku a soli. obraciame iba raz, negilujeme dlho, na tensi kus rybky staci 5 az 7 minut z kazdej strany. ak grilujes rybu vcelku (pstruh), je dobre dat dovnutra sol a za hrst byliniek.

pahreba na grile nesmie dymit (to sa deje ak do nej kvapka olej to zle utretej marinady), je dobre dat do pahreby aj vetvicku rozmarinu

margo


margo dakujem aj toto vyskušam.tiež si myslím,že ked to zabalím do alobalu,tak to bude blatové bé bé to nechcem také chcem taku chrumkačku :lol:
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » Ne 17.Jún. 2007 13:05

Ked si zbehla v grilovani, a vies to, nemusis mat ziadne blato. Len to treba vediet, kedy je ten spravny cas. Alica
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod Hosť » Ne 17.Jún. 2007 13:21

Anonymous píše:Ked si zbehla v grilovani, a vies to, nemusis mat ziadne blato. Len to treba vediet, kedy je ten spravny cas. Alica


dakujem za radu :roll: :o
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod heldig » Št 30.Mar. 2017 7:57

Tak peterkooo to si poriadne zabil:D :D Zeny sa tu bavia o grilovani ryb a ty sem slahnes link na nejaky gril na ovocie. To uz je len rozum :D :D
Just living is not enough.One must have a lot of love,a little sunshine and a little flower
Obrázok používateľa
heldig
začiatočník
 
Príspevky: 131
Mood: Tired
Založený: Po 26.Sep. 2016 12:21

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: grilované ryby

Odoslaťod niniken » Št 30.Mar. 2017 9:17

Mna najviac chuti ryba, ked ju dame do takeho cesnakoveho pacu a potom na gril. Mnam ta rybka je potom tak chutna. Mnam, mnam
niniken
 
Príspevky: 28
Založený: Št 02.Feb. 2017 14:12

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Používame súbory cookie.