od LenkaLenuska »
Rodila som tu v 2009,strucne odpovede na otazky:
-moj manzel nemohol byt v prvej faze porodu pri mne,co som ako prvorodicka nevedela ze je to velmi potrebne pre psychicku podporu,mohol prist az ked babo islo na svet
-v tej predporodnej prvej faze bola izba strasne malicka,boli sme tam tri zeny co naraz mali kontrakcie...neprijmne velmi
-no v prvej porodnej faze by mi najviac pomohla podpora manzela ktoru som nemala,a samozrejme aj zaujem sestriciek,ktory takztiez nebol:(
-po porode babetko prilozili hned na brusko,bol to najkrajsi pocit aky som kedy mala:)a hned mi ho aj prilozili k prsniku
-potom babetko vzali a ani netusim kde bolo dalsie dve hodiny po porode,odniesli ho prec a s nim odisli aj doktor a sestricky takze som dve hodiny ostala lezat na nepohodlnom lehatku ...sama,manzela poslali prec.
-potom ma preniesli na druhe oddelenie,tam boli sestricke niektore mile,niektore nie,zalezi aky mali den...s kojenim ani so starostlivostou o babo mi nikto zo sestriciek nepomohol,mali "vela prace" takze som mala stastie ze som bola v izbe s druhorodickou ta mi vsetko vysvetlila.
Takze ked to zhrniem,sestricky neboli ochotne ,ale lekary su tam ozaj dobri,no len skoda ze najviac sa stretavate so sestrickami.Priestory strasne male,ziadne sukromie,sprchy v hroznom stave,zeny cakali v rade ,v zime ,nedobre podmienky.
Druhy krat uz pojdem urcite inde.