NajJanka,
to zalezi aj od toho aku to mas velku plochu. Napr. muzova sesternica vymiela zeminu na celom pozemku, oni to kupili na nejakej dedine , kde maju dobru podu od niekoho, kto robil zemne prace- cize tak sukromne. Aj nete som uz videla take inzeraty, ze predam zeminu.
Ale nasla som aj take, ze kompostaren pri Bernolakove- tak sa mi zdaju zaujimave tie "big bagy", to sa da mozno narvat aj do normalneho auta.
http://www.kobera-nad.sk/cennik.html
My sme to riesili tak ako pise margo, stromom a krikom sme len dosypali do jamy a trvalkove zahony som len vylepsila prisypanim k tej povodnej zemine. Ale nebola az taka katastrofalna. Pre travnik a skalku to postacovalo, kamene sme tiez vyhrabali. Akurat na jednom mieste bola nahrnuta taka fakt hnusna zem. Trava tam rastla, ale ked sme zasadili nieco k pergole, tak nic poriedne nerastlo, tak tam sme vymienali do hlbky. Na toto nam stacilo postupne dokupovat nejake to vrece z baumaxu.
Tie kamene budes musiet urcite vyhrabat. A to odkopavanie 30 cm idete robit rucne , ci s nejakou mechanizaciou? Ono potom este dalsia pakaren byva, ze kam s tou zlou zemou

Tulenka a dve tuleniatka : Teri 6 r. a Bebe 3r..