od Kirkuša »
Tak kazda kniha sa niekomu paci, inemu nie.
S Letopismi som mala aj ja asi navjviac problem z tych menovanych, je to vsak klasika svetovej literatutry ako takej, kto nepozna, ma to napravat, Lewis je slusny krestan a ma to prilis uhladene, na konci poslednych dieloch az z poukazom na Jezisa, co moze istym ludom vadit :-). Mne na tom skor vadili ine veci, snad prilisna jednoduchost, a trochu protezovanie hlavnych hrdinov akoby "za nic",resp. za prilis malo. Ale za niektore napady to stalo precitat (uz daaavno pradavno), napr. Ded Cas, ktory sa tak vola len pokial spi a zatial stale spi, obrazy ze ked sa zobudi, az potom nastane "to prave", cize teraz zijeme "vo sne", alebo na inom mieste jazierok medzi svetmi...skratka par milych miest tam bolo a komu sa paci Hobit bude sa asi aj toto, ved nenadarmo boli Tolkien a Lewis dobry kamarati :-)
Co sa tyka Cervenaka, mna osobne nazaujal, ale kedze je to jeden z mala SK autorov, ktory prerazil fantasy literaturou, treba asi skusit.
Na mna zaposobila napr. menej znama ceska autorka Vilma Kadleckova, teraz je uz vydata a ma ine meno ale koncom 90tych rokoc vysli jej zaujimave knihy Na pomezí Eternaalu, Meče Lorgan, Stavitelé věží a dalsie novely a poviedky,napr. Jednou bude tma. Je to v podstate o "carodenikoch" ktori vedia vyuzivat energiu krystalov, ale velmi netuctovo a pekne napisany nahlad sveta, ktory si stvorila cely "svoj" nieco ako Tolkien.
-
Kirkuša
Subham astu sarvadžagatam.
- expert
-
- Pozvania odoslané: 0
- Registrovaní priatelia: 0
-