od miika2 »
Ahoj Lienkalenka,
zila som 10 rokov s byvalym (neboli sme manzelia) a ked sa nam narodil syn, zistila som ze ma podvadza. Ziadna nahodna nevera, stretaval sa s nou uz niekolko mesiacov, ked som mu zbalila kufre. Odisiel v novembri 2004 a s mojim terajsim muzom som sa dala dokopy vo februari 2005. Nebola to vsak nahodna znamost, bola to dlhe roky moja platonicka laska (muz, ktory sa mi pacil, ale nemala som odvahu kvoli nemu zrusit svoj stavajuci vztah). No a ked sme zistili, ze sme obidvaja prisli o partnerov a sme defacto volni, stretli sme sa a uz sme sa nerozisli... Syn ho zboznuje, berie ho ako svojho otca (sme spolu od jeho 10.mesiaca) a on ako svojho syna. Pred 2 rokmi (po 3,5r vztahu) sme sa vzali, hned na svadobnej ceste sme otehotneli, cize mame uz aj spolocne dietatko a teraz cakam tretieho synatora, cize nase druhe spolocne dieta.
V podstate si od zaciatku myslime ze sme si sudeni a ze to co sme zazili s nasimi byvalymi partnermi bol proste osud a vsetko je tak ako to malo byt. Manzel ma dceru z predosleho vztahu, tam sme si tiez preskakali urcite veci, kym sa to utriaslo a unormalnili sa vztahy s jeho byvalou aj s dcerkou. Proste sme si svoje odzili a teraz sa vytesujeme ako je nam spolu dobre.
Mam kamaratku, ktora zila velmi dlho sama u mamy so svojim synom. Vravela ze je tazke sa zoznamit s muzom ak ma zena dieta, pretoze ti muzi, s ktorymi sa stretava napr. vonku nevedia ze niekde doma nema muza a je sama, takze sa jej nikto ani len neprihovori. Ked mal maly tusim 6 rokov, bola na chate s kamaratkami. Jedna z nich povedala, ze jej brat sa prave rozisiel s dlhorocnou priatelkou a ze by sa oni dvaja k sebe super hodili. Tak mu zavolali, este v ten vecer sa stretli, bola to laska na prvy pohlad a teraz spolu uz tusim 3 roky ziju, kupili si byt a planuju spolocneho potomka.
Niekedy su proste tie dalsie vztahy bud naplnenie nejakeho vztahu z minulosti (ako bolo u mna) alebo nejakej uplnej nahody (ako u mojej kamaratky), netreba to vzdavat, ale na tom tak trochu aj pracovat a vztahy vyhladavat.
Ja som si napr. nikdy nepredstavovala, ze po rozchode s byvalym uz nikoho nestretnem a zostanem sama. Mala som taku dieru v srdci, ze som ju okamzite tuzila zaplnit a nie sa nou umarat do konca zivota. Plus teraz vidim, ze dieta na vychovu proste potrebuje obidvoch rodicov, aby sa citilo kompletne.
Prajem ti aby si aj ty nasla coskoro svoju novu lasku.