od linaa »
MILE DIEVCATA a ostatni:))
vratila som sa k tejto teme, pretoze je o mne:)
nie, ze by to bolo specialen dolezite, chcela som kvoli sebe vediet, v akom case, datume sa to dialo, ako som to prezivala a ci sa v tom prispevku skryva aspon stipka pocitov, ktore mnou lomcovali.
a boli naozaj silne, pretoze ta kamaratka je mojou kamoskou od 6rokov, na nic sa pred sebou nehrame, netravime spolu nutne vsetok cas, obe mame mnozstvo novych kamosiek, znamych, kolegyn, spolukurzistiek...a i napriek tomu bez zavahania obe povieme, ze ona/ja sme naj kamosky...
uplynulo odvtedy 2.5roka, ktore boli zatial mojimi najhnusnejsimi v zivote, najma tych prvych sedem mesiacov, kym som oplakavala zradu, stratu cloveka, ktoreho som nesmierne milovala. potom to uz slo, velka bolest sa pomaly rozplynula a riesila som skor ako ochranit deti pred dosledkami harasenia ich davno dospeleho otca, ktoremu som uz len vycitala, ze sa chova ako pako...
ta slecna, s ktorou ho kamoska videla, nebola ani kolegyna, ani klientka ani ziadna milucka kraska. bola to uplne klasicka zufala pucmola, ktora sa ulakomila na zenateho chlapa s dvomi detmi, inak fakt o desat rokov mladsiu holku odo mna nedokazem nazvat. neviem si predstavit seba v jej veku, co by mi nejaky o 12rokov starsi zenaty dilinko musel naslubovat, alebo ako zufala by som musela byt, aby som sa s niekym takym zahadzovala..
minuly piatok, v den menin mojho najmilsieho syna, nas sud na druhy pokus rozviedol.
byvaly manzel sa vobec netvari ako stastne zamilovany chlap, uz ani nedokaze povedat, ze je s nou stastny, komentuje to s bolestou ako raz je lepsie raz horsie, v iny den place, ze to cele pokaslal, ze mi ublizil, ze si to nezasluzim a ako s tym on ma zit.
nie ze by som mu nedokazala odpustit neveru, byvaly sa ku mne po pol roku vratil a vydrzalo mu to rok, no "nemohol si pomoct, lebo on ju stale nosil v srdci"..takze potom podal navrh na rozvod. prvy pokus stroskotal na vyzivnom. po dalsom polroku sa sud podaril:).
som stastne rozvedena, ale stastie je iba v tom, ze uz na ten tupy sud nemusim chodit:))))). nvm ci vsetci ludia maju taku koprivku z uniforiem, uradov a pripecenych otazok cudzich ludi o laske a nelaske, ale som fakt rada, ze mam to konanie za sebou.
inak sa o nejakej ulave alebo stasti zo slobody neda hovorit.
ja som unavena, byvaly nestastny, a nemam pocit, ze by sa tym rozvodom nieco zmenilo ani ze by nas to nejak rozdelilo. stale sme rovnako spolu kazdy den, rovnako sa stale starame o deti, iba s tym rozdielom, ze on byva v podnajme, s hlupajdou, co mu v kuse kladie nejake podmienk typu musis sa rozviest, nesmies ist s nimi na dovcu, nemozes jej davat tak vela penazi atd. a vsetci oficialne vedia, ze pucmola je jeho laska a ja ho uz nemilujem. teda myslela som si to az do rozvodu, po piatku nemam pocit, ze ho nelubim, mne to prislo cele strasne dojimave, ked ta sudkyna citala "rozsudok", plakali sme potom spolu este hodinu.
je to cele unavne, smutne, rozbite, nemam pocit, ze by ktokolvek zo zucastnenych bol stastny, vratane pucmoly, ktora ma paradoxne vnima cely cas ako sokynu a nesmierne ziarli na vsetok cas, ktory s nami byvaly travi..
a ak vam niekedy vasa naj kamoska zavola, ze videla vasho muza s nejakou cenzúrované.enou, tak jej kludne verte,ze nieco nie je v poriadku, nech by to hovorila akokolvek pobavene ze jeeej ten dobry vzorny chlapec s dobrym srdcom nie je az take neviniatko..
dost dlho som to tej kamoske oplieskavala o hlavu, naco mi to hovorila, aj sa dlho pytala, ci spravila nieco zle a ja som bez vahania povedala, ze jasne ze hej naco mi vesala na nos take kraviny, ale nedavno sme sa zhodli, ze by to bola len otazka casu, kym by mi to oznamil niekto iny a mozno by mi to bolo ovela neprijemnejsie....
netvrdim ze vzdy ked vam niekto zavola ze videl vasho milacika s nejakou kr.avou niekde vonku to musi nieco nutne znamenat:))) ale naj kamosky by vam take capiny asi nevolali ak by sa im to naozaj nezdalo podozrive:D
drzte sa a uzivajte si pekny vztah, ak taky zijete, ten klud, pokoj a pohoda, ktore clovek cerpa "doma" sa neda nicim nahradit:)