od miika2 »
Ahoj Kavicka,
mam v rodine pripad, je to v Cechach - nie su rozvedeni, cize len spolu zili a splodili 2 deti. Expartner tvrdil pred socialkou ze mu ich odmieta matka davat, ze ich hucka proti nemu, preto podpisala to co podpisala, aby ukazala ze to tak nie je.
Kazdy tyzden v utorok a vo stvrtok idu po skole a skolke (8 a 4 roky) k otcovi a vecer ich privezie. Vyzdvihuje si ich v mieste bydliska matky, cize ona mu ich nikam nevozi. Kazdy druhy vikend ich ma otec a cez letne prazdniny tusim 3 tyzdne.
Matka dufa ze kvoli pracovnemu zatazeniu otca ho to postupne prestane bavit. Otec ani tak nema zaujem o deti, ako o to, aby skodil ich matke, pretoze vie ze je na nich naviazana a ze su pre nu vsetkym. Tak si povedala, ze bude suhlasit s touto blbou dohodou, nech si deticky "uzije", nech aj on ma nejake starosti ked uz sa tvari ako velky otec. Zaroven samozrejme dufa ze tento blazninec po case ustane a otec zacne sam ziadat o upravu dohody (ktoru nasledne potvrdil sud). Plus je rada, ze ma nejaky volny cas aj na seba, na to aby nieco vybavila na uradoch, upratala a tak. A to pripominam, ze sa rozisli kvoli tomu ze jej bol cele roky neverny a teraz zije so zenskou, ktora sa tiez rozviedla a suhlasila so striedavou vychovou svojich deti s jej exmanzelom. A samozrejme tu istu striedavu vychovu - cize tyzden u mna, tyzden u teba - ziadal aj po tej mojej znamej jej ex. S tym nesuhlasila, to by bolo hrozne.
Detom to samozrejme nevyhovuje, u otca sa nudia, pretoze robi doma to co ked zili este spolu, cize stale cuci na telku. Alebo si ich berie do prace. Deti sice zahrnuje darcekmi a vyletmi a dovolenkami, ale im je samozrejme najlepsie doma.
To ako mu zalezi na detoch dokresluje posledna scenka. Mali sme ist s nimi v Prahe na svadbu, zrovna sme u nej byvali. Ked sa jej ex dozvedel, ze ta svadba je svadba jeho netere a ona s detmi pozvana bola (hoci nie je priama rodina neveste) a on, jej vlastna krv pozvany nebol, nastval sa. A hoci matke slubil ze moze ist s detmi na svadbu (to este nevedel kto sa vydava), prisiel v sobotu o 6.30 rano pred dom a ze chce deti. Proste bol nastvany, ze nebol pozvany on a tak si povedal, ze nam aj detom urobi skory budicek a ako starostlivy otec si ich zoberie k sebe a skazi celu svadbu. Je to proste vul a meni veci za pochodu. Vobec ho nezaujima ze ak si neprisiel v stanoveny cas pre deti, tak uz na ne nema v ten vikend narok. Vyhrazal sa ze pride pre ne aj s policajtami, lebo tento vikend ma na ne narok. Dcerka s nim sla, syn odmietol a az ked mu to po 3 hodinach povedal pri branke priamo do oci, tak otec odisiel (otec totiz vsetkym tvrdi, ze deti s nim chcu byt, len im matka brani). To ze ta mala sleduje cele to divadlo 2 hodiny sediac v aute ho vobec nezajimalo.
Presne ako pise Mihi, nikdy nevies ako ta dohoda dopadne a ci si s tym clovekom, svojim ex, budes rozumiet a budete sa vediet dohodnut na elementarnych veciach. Urcite sa teda na nicom nedohodni, budes to lutovat.