mamina píše:No baby - nerobila by som si z toho srandu. Asi každá sme zažili situácie, ktoré sa nám v tej danej chvíli zdali normálne a o pár rokov sme sa čudovali ako sme to či ono mohli povedať/urobiť :jaj:
"Neviemkolkocasu" je podľa mna teraz alebo teda skôr dlhodobo naivne slepá resp. sa snaží samú seba o niečom presvedčiť. Môj názor je - jediná cesta je začať riešiť samú seba. Dostať sa von z toho odmanžela závislého stavu a skúsiť osloviť kamošky, vybehnúť von, vykecať sa, zabaviť sa, nájsť nejaký koníček a odpútať sa. A potom odísť. Tu podľa mna neexistuje žiadne riešenie, pretože manžel je egoistický pako. A nemyslím si to preto, že má milenku. Skôr preto jeho následné správanie voči tebe, kde nie je štipka lásky, rešpektu, úcty voči tebe ako žene, človeku, manželke.
Možno sa ti teraz zdá, že to je koniec sveta. Kým však budeš začarovaná v nefungujúcom vzťahu - nečaká ťa nič dobré, len menšie a väčšie trápenia. Ak sa však vymaníš a dokážeš aj sama s dcérou nájsť vnútorný pokoj - môžeš ešte stretnúť lásku a byť šťastná. A čo sa týka dcéry - rozvodom sa otcovstvo nekončí. Iba ak by ten tvoj manžel bol úplný pako. A za takým sa neoplatí vyroniť už ani slzu.
Držím ti palce
mamina, ale ja som si nerobila vobec srandu. Pisala som uplne vazne. Ten vztah, ten model rodiny, v ktorom zije neviemkolkocasu je chory. Dokedy sa bude neviemkolkocasu robit, ze je to tak v poriadku? Kde je hrdost? Sebaucta? Toto je nieco v prospech dcery? Dovol sa mi zasmiat. Toto je vsetko, len nie stav v prospech dietata. Aky vzor mu poskytuju obaja rodicia? Vzor, kde muzovi je uplne u paze vlastna zena, matka jeho dietata a zena, ktora znesie ponizenie akoze v zaujme rodiny? Takto sa riesi nevera? No to potom ziram s ustami dokoran. Bud obaja chcu rodinu zachranit a podla toho sa zachova manzel, teda okamzite utne neveru alebo je cas si povedat zbohom. Tento preslapovaci medzistav je nieco zvratene, nieco co vyhovuje jednej jedinej strane. Su tu ale este dalsie dve strany. Dieta a neviemkolkocasu....Tak ja ozaj neviem kolko casu potrebuje dotycna na to, aby sa jej rozsvietilo a aby precitla do reality, v ktorej figuruje ako malovany trulo, s prepacenim. A dieta by som si tu ako rukojemnika nebrala, ohanaju sa nim obaja pricom ani jednemu on nejde. Sorry. Ak by slo, riesi sa to inak.