fiffinka píše:Vy sa radíte s mužmi o všetkom, napr,že si idete zmeniť paušál, založiť účet v banke, že po práci idete na cca 2 hodky tam a tam...
Nie neradim /banka, pausal/. Nevidim na to absolutne ziadny dovod. A necakam to ani od manzela. Ja ako aj on spomenieme taketo veci v beznej komunikacii. Ak ma niekto vyhrady, tak ich jednoducho povie. Rozhoduje sa ale kazdy sam.
Ine je cas, tam sa jednoducho musime dohodnut, aby sa nestalo, ze obaja pojdeme po svojom a dieta nebude mat kto vybrat zo skoly. Ale je to vec dohody, nie "porady", ci mozes, alebo nemozes ist.
Tvoj priatel prenajal svoj majetok v case, ked si ho ty nepotrebovala. Urobil chybu /co sa tyka nevyhodnosti zmluvy/ a zaroven si nechce pohnevat kamarata. Tebe ponukol alternativu, ako situaciu riesit /pomoze ti najst vhodne priestory/. V tomto momente z mojho pohladu uplne v poriadku.
Mometnalne riesim tiez svoj majetok, ako s nim nalozit. Nateraz sa s muzom zhodneme. Ale urobila by som aj rozhodnutie, podla mojho najlepsieho vedomia a svedomia, aj keby s nim manzel nesuhlasil. A on by ho respektoval. Tak isto, ako ja som X krat respektovala jeho rozhodnutia, o ktorych som si myslela a doteraz myslim, ze neboli spravne a niekedy podla mojho gusta dokonca detinske. Pokial to neohrozuje rodinu, nas samych, hodnoty, ktore uznavame, nie je to nebezpecne, alebo inak "skodlive", tak neriesim. Bolela by ma hlava, keby som sa musela zaoberat este rozhodnutiami niekho ineho. Dakujem, neprosim :balon: