ahojte..
s manzelom sa pozname 11 rokov, 8rokov sme manzelia. Mame dve deti, dom, auto, psa.. proste pre niekoho vzorna rodinka..
Medzi nami su uz ale dlhe roky problemy.. neustale hadky, nedorozumenia, ziadny respekt a uznanie z jeho strany... Navrhovala som manzelsku poradnu, nechcel neveri takym organizaciam.. sama navstevujem psychologicku-psychiatricku, beriem antidepresiva uz vyse roka. S nou preberame vsetko co sa u nas deje a radi mi ako sa chovat, ako reagovat na jeho spravanie, ale ani to neazbera. Niekolko krat som sa vyhrazala rozvodom, no on to vzdy bral len ako reci..
Pred 1,5 mesiacom sme sa po velkej hadke vzajomne dohodli na rozvode.. bolo mi ako keby som zhodila sto kilovu vazensku gulu z clenku a vznasala sa vo vzduchu, som kludnesia, tesim sa na kazdy den, neberiem lieky, vsimli si to aj kolegyne, kolegovia.. proste vsetok stres a nervy zo mna opadli.. malo to aj pozitivny vplyv na chlapov, ktori sa na mna lepia ako muchy :-) co mi po rokoch vycitania toho ako vyzeram, robi len dobre..
Problem nastal tento vikend, ked moj buduci byvaly manzel prisiel za mnou s tym, ze koniec nechce, chce sa zmenit, vie kde robil chyby.. a musim povedat ze od tej nasej hadky je o nieco lepsi, je aj viac klud, menej sa hadame (aj ked kolko krat preto, lebo som si povedala, ze mi to uz za to nestoji kedze ideme od seba).. jeho hlavny dovod, preco ostat spolu, su nase dve deti.. Ze koli nim sa mame vzdat lasky, ktoru by sme v buducnosti mozno stretli, ze pre ne treba vsetko obetovat.. Baby maju sice len 5 a 4 roky, ale vnimaju co sa deje.. manzelovi neprekazalo hadat sa pred nimi a zvycajne to koncilo tym, ze mna lutovali, lebo som plakala a na neho kricali, aby na mna nekrical..
Rozmyslam nad tym, ci mu dat este sancu, lenze neviem prekonat obavy, ze to aj tak zle skonci.. tych pokusov o zmenu bolo uz tolko, ze ich ani nespocitam.. medzi nami uz laska nie je, to priznal aj on, no mysli si, ze ak sa zmeni tak sa zmenia aj nase city.. Neviem ako najst v sebe vieru v to ze to bude dobre.. ci ma vobec zmysel po tolkych sklamaniach sa snazit by spolu..
Moju doveru oslabilo aj to, ze sa stretaval s inou zenou, sice spolu chodievali iba behavat a on si vymyslel, ze chodi s kamaratom, ale aj napriek tomu, ze to prasklo sa s nou stretaval, dokonca aj potom co sa mi priznal, ze k nej nieco citil, ale ze to potlacil (hahaha)...