od Kirkuša »
"niektoré mesiace chodia 3 dni z mesiaca do škôlky a ostatok sú doma, tak ma ide poraziť. Staršia chodila do súkromnej škôlky, potom sme ju dali do štátnej, ale tam bola chorá prakticky nonstop, tak sme ju dali naspäť do súkromnej."
takze v sukromnej bola zdrava 3 dni z mesiaca a v statnej 0 dni? :huh: Kazdop. musi byt na porazenie ked pri takom este musite platit skolne, snad aspon to odpustia, ci?
Ja co som vtedy ked to bolo u nas aktualne pocuvala prave skusenost okolitych mamiciek, ze tie co mali v sukromnych davali aj chore, minimlane bud predsacny nastup po chorobe alebo naopak na jej zaciatku tahali kym uplne zjavne nebolo decko kaput, prave preto ze im bolo luto penazi a zaroven zakaznik-pan, ucitelky si nedovolili neprevziat dieta, ktore je chore, ked predsa rodic plati.
V statnej su zase casto ucitelky viac deti viac stresuju a tak su chore z toho stresu, to si clovek nevyberie.
Ale chapem co chces povedat, uz tie 3 dni je moc. Jasne ze dieta v skolke testuje iminutu a prve roky je to od kaslika ku sopliku, nicmenej tie 3 dni su skutocne prilis. Zaroven vsak pises ze uz je to na dobrej ceste a uz sa to zlepsuje. Co je fajn a o to vlastne ide, aby si kazdy vychytal co funguje prave na to jeho dieta.
Na moje fungovali v tych casoch ked zacinali so skolkou - tiez boli casto chore, ale zdaleka nie ze vacsinu mesiaca a to boli v statnej - davala som kvalitny rybi tuk preventivne stale, potom sezonne pri prechodoch rocnych obdobi probiotika a Nutrolin B, nakolko silne sliznice a vystelka creva sa podielaju vyraznym podielom na imunite.
Osobne som proti otuzovaniu tak malych deti, zdielam "waldorfsky" nazor ze male deti maju byt naopak v teple, samozrejme nie preobliekavanie,ze sa potili, to nie, ale s vycvikom na chlad zacat az neskor. Vela sme chodili von, to chodime stale za kazdeho pocasia. Ale aj toto si kazdy musi zvazit podla seba.
Ziadne zazracne preparaty neexistuju, z vacsej casti si to dieta musi odzit a nie je to len zle, dieta rastie v chorobe a ked to nie je prilis, je to dobre na posilnenie imunity si tym naplno prejist.
-
Kirkuša
Subham astu sarvadžagatam.
- expert
-
- Pozvania odoslané: 0
- Registrovaní priatelia: 0
-