od zmok »
Ja som si pred dvoma rokmi kúpila Kindle Paperwhite 2. generácie a som maximálne spokojná. Baterka vydrží pri pomerne intenzívnom čítaní dosť dlho, nabíjala som zhruba raz za dva týždne, podľa toho, koľko som čítala. Má nasvietený displej - rozdiel oproti tabletu je, že to nasvietenie ide zvrchu na obrazovku, nie zospodu, čiže z toho nebolia oči/hlava. To nasvietenie sa dá aj vypnúť, resp. minimalizovať tak, že ho ani nevnímaš, výhoda je v tom, že keď čítaš potme, netreba ti nočnú lampu. Mám model s dotykovou obrazovkou, ktorá je síce fajn, ale dnes by som asi radšej volila model s tlačidlami - zle sa to drží, keď ležíš na chrbte, máš len úzky okraj, za ktorý sa dá držať a ak sa dotkneš obrazovky, prevráti sa ti strana :lol:
Ostatné čítačky nepoznám, ale určite by som sa obzrela po takej, ktorá používa technológiu e-ink, rozhodne nekupuj s LCD obrazovkou - tá práve ťahá oči ako tablet či telefón.
Knihy nakupujem či už v amazone, alebo v podstate všetky veľké kníhkupectvá ponúkajú kopu titulov ako eknihy, či už Martinus, Panta Rhei, Bux, dokonca aj Alza má ponuku e-kníh. Formát už potom vyberieš podľa toho, akú čítačku budeš mať, Kindle používa .mobi, väčšina ostatných čítačiek používa .epub, na mnohých z nich idú čítať aj pdf súbory.
Som si istá, že dcéra bude nadšená :)b