od Martina O. »
tak vidim, ze niektori su na tom horsie ako ja a asi by som sa nemala stazovat :-) mmonika, u nas si ziaci vzdy aspon vidia, ucitelka im to rozda ohodnotene, mozu si vidiet chyby. tak aspon, ze to :-)
corky, s tou literaturou je to tak, ze dostali vypracovane otazky, ktore vraj budu na monitore, a preto stale driluju to iste dokola. najskor ich bolo 35, z toho bola 2x pisomka, potom pridali dalsich 15 a zo vsetkych 50 bola 2x pisomka. vzdy na stvrt roka, okolo 22-24 otazok z 50 dostali na tom teste. teraz v siestej triede, zaciatkom oktobra, znova. boli to otazky co je to poezia, proza, lyrika, epika, co je to rozpravka a ake su druhy, znamy autori, o autoroch, co je to piesen, vers, rym, strofa, prirovnanie, porekadlo, co je to divadlo, ake su druhy, co je to komix, reziser... jedna-dve vety odpoved, k niektorym treba priklad. vraj sa to budu ucit cely druhy stupen, neviem ci len tieto otazky alebo este pribudnu a potom v 9. triede bude z toho test, asi ten monitor? neviem presne. my sme sa to neucili od slova do slova, skor som syna ucila vlastnymi slovami to vediet opisat, aby aj rozumel, co pise, nie len odrapotat poucky. myslela som to tak, ze fakt to vedel vsetko a "odrapotal" by to kedykolvek.
inac slovencinarka uplne mlada, riaditelka ju obhajovala, ze ma dobre vysledky v tych monitoroch, ze je svedomita a dobre deti pripravuje. ja proti nej nic nemam, ani mi nevadi, ze pisali 4x to iste, ak si to naozaj musia zapamatat na nejaky test v 9. triede, asi to budu priebezne opakovat. alebo sa to na ostatnych skolach neucia?
ano, skenovanie by bol nadstandard, ale dat mi ju domov pozriet predsa nie.. a ked to nechcu pustit z ruky, toto som ja videla ako riesenie. alebo by si to aj sam do mobilu odfotil, to by uz vobec nebola pre ucitellku ziadna zataz. len ta dovera tam chyba, ze to nezneuzijem, chapem ak maju zle skusenosti, ale preco ja mam doplacat na to aki su ini rodicia?
este k tej pracovnej dobe, u nas bola v sezone od 8 do 5.30, takze ani rano pred zaciatkom vyucka by som to moc nestihala... teraz to sice nie je moj pripad a uznavam, ze som tvrdohlava len z principu :-) ja len, ze je podla mna dost ludi, ktory ozaj nemusia mat cas zastavit sa za uckou, lebo im to praca nedovoluje. rodicko je 4x do roka, to sa clovek zariadi, ale pisomiek je tolko, ze by bolo treba dost casto chodit.
ja inak na rodicko chodim kazde, aj ked mame take "stastie" na ucitelov, ze to je fakt zabity cas, ale idem aj tak... mne by velmi vyhovovalo, co pise corky, ale az taky osobny pristup je urcite skor zvlastnostou ako pravidlom.