Martina O. píše:inak, blizsiu spolupracu skoly s rodicmi by som si predstavovala aj ja. podla mna velmi zalezi od ucitelky, nemyslim, ze to ma cela skola nejak definovane, ze "kolko" spolupracuju, je na ucke, ci da rodicom email, mobil... ci je ochotna sa stretavat, ukazovat pisomky a pod. aj rodicov by som si predstavovala aktivnejsich, presne ako pise kirkusa, ze si to pridu na rodicko odsediet, o nic sa nezaujimaju, u nas 2/3 rodicov ani nechodia... je to taky zacarovany kruh podla mna, ze ucitel divny, tak rodicia nechodia na rodicko, a potom si mozno ucitel povie, ze na co by sa snazil, ked rodicia nechodia a nemaju zaujem... syn mal v tomto smere velku smolu a ta sa s nim vlecie uz od prvej triedy, cim dalej tym horsi ucitel/ka... tak snad dcera bude mat viac stastia...
presne tak ... väčšina rodičov sa nezaujíma, učitelia postupne získajú pocit, že načo sa "nadrapovať", aj tak to málokoho zaujíma. Mne naposledy prišli z 24 rodičov 8 ... a niektorích som ešte nevidela nikdy, takže to fakt nie je moja chyba. Stáva sa, že prídu v 1. ročníku na prvé a potom ich vidíme až na stužkovej... OK, sme stredná škola, ale aj tak...
a ako píšeš, je na učitelke, ako si to zariadi, povinné pre nu sú tie 3-4 rodičovské za rok + kontaktovať rodiča v prípade vážnych problémov (záškolácto, veľký priestupok), iank jej nikto nemôže rozkázať dávať na seba osobný mobil, mail. Rodič si môže na stránke školy nájsť kontakt na školský telefón (ale ten dvihne vrátnik, riaditel, alebo ekonómka) a nechať odkaz. To isté mail, je školský oficiálny, kam môžeš napísať ... či sa to učke dostane, je neisté. A čo odpíše, to je ešte ďalšia vec.
My máme rodičko od 6. triedy individuálne, teda nesedíme tam všetci, ale konzultujeme o svojom dieťati, čo mi aj vyhovuje, je to osobnejšie ... a tiež šťastie na učiteľku, na ktorú mam mobil aj na FB ju mám, takže ak treba, nie je problém skontaktovať sa. O deti sa dosť zaujíma, vie aj osobné veci. Takže asi máme šťastie ... no aj tak každý test domov nedostanem ani náhodou.