trapi ma tak vec, ze nedostavame zo skoly domov pisomky. syn je siestak, bolo to tak na prvom stupni, aj teraz na druhom. chapem, ak to musia mozno archivovat alebo co, stacili by mi k nahliadnutiu.
mala som kvoli tomu velku debatu so slovencinarkou a nasledne aj riaditelkou, obe boli neoblomne. ja som ale tiez neoblomna a mozno aj trochu tvrdohlava, proste sme sa dost dlho natahovali, ale nijako sa s nimi nedalo pohnut.. ked uz videli, ze sa nevzdavam a bola som uz asi aj dost otravna :-) povedali mi, ze je proste v kompetencii skoly, ako sa tomu postavi a u nich je to tak, ze domov nedavaju a ked chcem, treba prist do skoly, za ucitelkou si to pozriet.
ide mi o to, ze mne sa proste nechce po kazdej pisomke chodit do skoly a hlavne nemam chut si to pozerat v kabinete, s ucitelkou za chrbtom.
viem, ze su skoly, kde pisomky domov davaju, my dostavame len geografiu, na tu maju takeho ucitela, co ma vsetko na haku a sam povedal, ze na co by mu vsetky tie pisomky boli, on s tym tapetovat neplanuje :-)
moja otazka teda je, ci by mi nejaka ucitelka, alebo skusena maminka, vedela povedat, ako to v skutocnosti je, ci su ozaj taketo veci v komtepencii skoly a ak ano, ci je na to nejaky zakon alebo vyhlaska.. proste na zaklade coho ma skola taku kompetenciu? alebo ci teda nahodou neexistuje sanca, ze skola to na mna len "skusa", lebo doteraz to nikomu nevadilo a nechcu len zmenit zauzivany postoj...?
vopred dakujem za vsetky rady.