RECEPTY

Mestá zo žilinského kraja
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

RECEPTY

Odoslaťod Táňa »

Medovníčky

56 dkg hladkej múky (môže byť aj ražná, špaldová...)
30 dkg práškového cukru (alternatíva - trstinový)
12 dkg medu
4 vajcia
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička prášku do perníka
trocha škorice, podrvené klinčeky


Dobre vypracované cesto necháme 24 hodín v chlade (stačí aj od večera do rána). Potom rozvaľkáme a vytvárame rôzne tvary. Potrieme žĺtkom a pečieme.

Ak sa hneď uzavrú do nejakej nádoby, sú stále mäkké. Robievam ich často, aj v priebehu roka, sú super ku káve.
Táňa

expert
 
Príspevky: 5290

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Žilinský kraj

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.