Stránka 3 z 3

Re: domaci jogurt

OdoslaťOdoslané:
od corky
lili777 píše:Neviete mi niekto poradiť, prečo sa mi v jogurte robia hrčky? Máme tie Bravo jogurtovač, dali sme prevarené mlieko a jogurt Bio biely a sú v ňom hrčky a trochu aj voda. Tak isto sme robili actimel a tiež sú tam zrazené hrčky, kde robíme chybu? Sušené mlieko by to napravilo?

nikde nerobíš chybu, prírodný jogurt je taký, kyslejší, trošku s hrčkami. Tie z obchodu sú hladšie, lebo ich potom ešte miešajú a predlžujú im záruku, pridávajú cukor, škrob, smotanu a tak ... Vodu zvykne z hotového jogurt zliať. používam plnotučné mlieko a trošku smotany do toho, je krémovejší, ale aj tučnejší...
Actimel po urobení treba ešte vymiešať/pretrepať a zredne.

nnani, niektorí ľudia nemôžu piť klasické mlieko, ale kyslomliečne výrobky im nevadia. Syn to tak mal, toleroval jogurty, syry, tvaroh, ale z bežného "sladkého" mlieka mal zažívacie aj kožné problémy.

Re: domaci jogurt

OdoslaťOdoslané:
od luciy
@nnani suhlasim s tebou, neviem si to predstavit, ale nie len to ze mlieko bez toho by som si zivot vedela predstavit, ale nevedela by som si predstavit ze by som nemohla jest syry alebo jogurty. Tie proste zboznujem