lili777 píše:Neviete mi niekto poradiť, prečo sa mi v jogurte robia hrčky? Máme tie Bravo jogurtovač, dali sme prevarené mlieko a jogurt Bio biely a sú v ňom hrčky a trochu aj voda. Tak isto sme robili actimel a tiež sú tam zrazené hrčky, kde robíme chybu? Sušené mlieko by to napravilo?
nikde nerobíš chybu, prírodný jogurt je taký, kyslejší, trošku s hrčkami. Tie z obchodu sú hladšie, lebo ich potom ešte miešajú a predlžujú im záruku, pridávajú cukor, škrob, smotanu a tak ... Vodu zvykne z hotového jogurt zliať. používam plnotučné mlieko a trošku smotany do toho, je krémovejší, ale aj tučnejší...
Actimel po urobení treba ešte vymiešať/pretrepať a zredne.
nnani, niektorí ľudia nemôžu piť klasické mlieko, ale kyslomliečne výrobky im nevadia. Syn to tak mal, toleroval jogurty, syry, tvaroh, ale z bežného "sladkého" mlieka mal zažívacie aj kožné problémy.