Tekvica hokaido.

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod Dáša_B »

o hokaide tu už išlo pár diskusii
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?p ... ido#682762
http://makrobiotika.blogspot.com/2006/1 ... kaido.html

ale už ju máš zrelú? Je to podla mna jesenna odroda, mala by byť syto oranžová.

Ja ju mám rada napríklad iba pokrájanú, posypanu napríklad korením na gyros a upečenú. Použivam ju aj do polievok, omáčok, varím so zemiakmi na pyre )je krásne oranžové)
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod Dáša_B »

Trencanka píše:VYzera ztrela, je taka syta oranzova, ale podla mna by este mohla byt na koreni :D Ona by mala byt az tak skoro do cervena, nie?
Dakujem za rady, nieco vyskusam.

ona musí byt hlavne vo vnútri syto oranžová. Nedozreá je taká zelenkavá.
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod para »

Skus s upecenej uvarit polievku. Upecenu tekvicu nakrajat chvilu povarit vo vode,osolit rozmixovat a dochutit smotanou.
para

spomienky na detstvo

expert
 
Príspevky: 13129

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod Neytiri »

ahojte, tunak kolegynka dr. bukovskeho - dr.frolkovicova odporuca polievku z tekvice:
http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... iew&id=379
je uplne dole..

ale mam aj ja otazku, mozem ju mrazit bez tepelneho upravovania? proste len osupem, nakrajam na kusy a tak zamrazim? neviete? diky..
Neytiri
expert
 
Príspevky: 1231

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod Dáša_B »

*zuzka* píše:ale mam aj ja otazku, mozem ju mrazit bez tepelneho upravovania? proste len osupem, nakrajam na kusy a tak zamrazim? neviete? diky..


Svokra to urobila, potom nam ju dala taku zamrazenú. Ale neviem, či bol problem v postupe, či ju mrazila neskoro, ale ostala nechutná, tak som ju nakoniec vyhodila:(
Inak, ona vydrží veľmi dlho. Vrchná šupa stvrdne a tým vlastne chráni vnútro. Ale chápen, nemá každý skladovacie možnosti.
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod adyky »

Tekvica sa zbiera az ked ma uschnutu stopku. Vtedy je uplne zrela.

Zaujimave recepty su v najnovsom cisle casopisu Apetit. Robila som polievku a chystam sa na rizotto. Volakedy som videla hokkaidove recepty aj na stranke planetafood.

K tomu mrazeniu: neskusala som, ale obycajnu tekvicu mrazim nahrubo nastruhanu a je v pohode. Mohlo by to fungovat aj s hokkaidom.

BTW, hokkaido je prave na pretrase v teme "co dnes varite?"
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1667
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Tekvica hokaido.

Odoslaťod Toptaste »

Dobry den,

pre milovnikov tekviciek ako je Hoakido mam jednu velmi dobru spravu- idem tento rok pestovat cca 45 druhov tekviciek na zimne uskladnenie na velkej ploche, cca 1.5ha.....a uz mam na sklade semena, najexkluzivnejsie z celeho sveta, od velkosti pol kilogramu az po 60-80kg......jedno upozornenie- naozaj treba tekvicky zberat az tesne pred mrazikmi na jesen a dalej- maju este roznu dozrievaciu dobu pri uskladneni vo vyhovujucich priestoroch, ta doba dozrievania a nasledneho skladovania je rozna pre kazdy jeden druh- skladovanie od 4 mesiacov do 12 mesiacov je neuveritelna skutocnost.....bude aj specialita z Talianska- Lunga di Napoli- kulinarsky najzaujimavejsia zimna tekvica, o velkosti aj do 80kg, pri odrezani nejakej casti sa netreba obavat hniloby a plesne na zrezanom okraji co ostane- tekvica na dane miesto nanesie sama ochranny cukrovy povlak a tak sa sama chrani pred hilobou a plesnami.....zimne tekvicky su plodina buducnosti, pretoze hektarova uroda moze dosiahnut pri profesionalnom pestovani az 20-24ton, co je velmi vysoke cislo v porovnani s inymi plodinami sucasnosti.....
Pre damy a dievcata- tekvicky maju v 100gramoch len neuveritelnych 21kcal, takze s amozu najest damy do sytosti a linia ich kriviek neutrpi ziaden sram.....nehrozi- zimne tekvice su sucast stredozemnej diety.....mam uz v pocitaci asi 1000receptov, zatial iba v anglickej verzii, ale je v priprave slovenska verzia, kedze tato plodina nie je tradicna na Slovensku a prinasa neuveritelne prekvapenia a kulinarske speciality velmi netradicne.V Cechach na fore zahrada.cz je pribeh jedenj pani z Moravy, ktora pestuje Lunga di Napoli uz hadam 4. rok a pouziva tekvicku na polievky, privarky, do gulasov, na gril, pecenie, k masu na stave , je mozne dat tuto tekvicku na pizzu, do kolacov a su druhy na vyrobu dzemov, hlavne tekvicky rady muskatove su chutovo velmi atraktivne, podarilo sa zohnat dostatocne mnozstvo semienok aj z tejto rady, takze mile damy- na jesen Vas chcem potesit.........
Toptaste
 
Príspevky: 3

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

cron