Hned to bude!

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Hecuba »

Babule, ktore mate tuto novu kucharku od Bukovskeho, mam otazocku. V recepte na kukuricny kolac (nepamatam si, ktora strana, ale je to v kategorii Hlavne jedla syte) sa maju pouzit dve konzevy kukurice. Ake velke maju byt tie konzervy? Mna ten recept oslovil, aj som ho vyskusala a chutovo to bolo velmi dobre, ale take nejake nedopecene, riedke, rozpadalo sa to. Postupovala som presne podla receptu, kukuricu som poriadne scedila, masu som navrstvila len na 2 cm a piekla som to dlhsie, nez odporucanych 20 minut a aj tak to rozpadlo. Kde som urobila chybu? Myslim, ze som pouzila prilis vela kukurice.

Inak som este skusila tie spaldove vafle a tie mi vysli krasne, chrumkave, no rozpravka. Skusali ste aj Vy nieco z tejto knihy? Ake mate skusenosti?
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Millie »

ja zatial len jeden recept s cicerom, tusim paradjkovy pretlak a bazalka...no mne to chutilo velmi...dokonca to zjdeol aj snubenec :lol: :lol: :lol:
Millie

Čo ťa nezabije, to ťa posilní. /F.N./

expert
 
Príspevky: 3590
Mood: Cool

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Etel »

Baby, su v tej knihe obrazky?
Etel
pokročilý
 
Príspevky: 866

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod adyky »

Su tam aj obrazky. Sice nie pri kazdom jedle, ale nejake tam su. Na kucharku dobra (spiralova) vazba, obcas vtipny dovetok, info o moznej alternative alebo kombinacii. Recepty su naozaj nastavene na rychlost, pouzivaju sa napr. konzervovane strukoviny, tapenady, passata. Ale mozes robit aj zo zakladnych surovin, len potom nemas uvarene za tych uvadzanych 15 min.

"Objednala" som si knihu od sestry na Vianoce a dost sa mi paci. Recepty su viac vhodne pre dospelych a vacsie deti, ale su zaujimave, niektore nevsedne kombinacie, kazdopadne som so svojim "vyberom" spokojna.
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1666
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Hecuba »

Moj nazor na recepty je taky, ze vacsinu z nich asi ani nevyskusam. Varit tak, ze zoberiem kopec polotovarov a zmiesam ich dokopy, nie je nic pre mna. Vobec mi cela ta knizka tak trochu zavana Amerikou. Zase na druhej strane, ako spravna americka mama, mam na pripravu vecere cez tyzden takych 15 minut, takze vela moznosti nemam--a tie recepty su naozaj zdrave, vzdy lepsie ako alternativa: donaska pizze do domu, tzv. televizne vecere (mrazene hlavne hotove jedlo v tacke z alobalu, ktore sa len zohreje v mikrovlnke), pripadne polievky z konzervy, parky s chlebom, v lepsom pripade hamburger. To si fakt radsej zbucham nejaky cicerovy salat podla Bukovskeho.

Po technickej stranke je knizka naozaj dobre urobena--logicky zorganizovana, pri kazdom recepte je poznamka kuchara (napriklad tipy na obmenu jedla) a lekara (napriklad ake prospesne latky obsahuje trebars kopor). Na zaciatku knihy su opisane suroviny, ktore sa v receptoch bezne pouzivaju, aj to, kde sa daju bezne kupit. No a sme pri tej mojej kukurici. Je tam aj vyobrazene, ako vyzera konzerva tej kukurice, ktoru odporucaju, ale bohuzial, je odfotena tak, ze neviem prist na to, objemovo aka velka ta konzerva je. Takze som kupila dve mensie konzervy, co bezne dostat u nas, ale zda sa, ze jej bolo privela. Inak neviem prist na to, preco ten moj kolac vysiel z rury taky mokry. Nemozem Vam teraz dat znacku tej kukurice, lebo nemam tu knihu po ruke, ale je to nejaky madarsky vyrobok, preto, ak by ste mohli, mrkli by ste sa mi na to? Dakujem este raz.
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod adyky »

Hecuba, kukurica je tam Bonduelle, to su asi jedny z najcistejsich konzerv, ake tu predavaju. Momentalne od nich nemam doma nic, aby som ti mrkla na obsah - vsetko je totiz v rovnako velkych plechovkach. Moj odhad je tak 400 gr.

Co sa tyka polotovarov, suhlasim s Tebou. Ale kedze ja mam recepty iba na inspiraciu (nedokazem ich verne dodrzat), nevadi mi to. Bukovsky musel asi robit kompromisy, nebola by to "rychlokucharka", keby bolo treba najskor namocit a uvarit fazulu, potom ryzu a tak. Ale aj to sa da zvladnut - uvarit si strukoviny sama a v davkach na varenie namrazit.
Mne tam velmi vadi aj obcasne pouzivanie mikrovlnky a najviac ten "suseny polievkovy zaklad", co je vlastne instatny bujon. Aj ked je bio, tak pre mna EE! Morska sol a bylinky ho nahradia.

Ozaj, aky bol ten kolac? Nanho som sa nechystala - vela zrn a malo "lepiaceho" materialu - tak sa mi videlo.
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1666
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Hecuba »

Adyky, prave v tom bol ten problem--nejako sa tie zrna nelepili. Myslela som si, ze je to tym, ze kukurice som dala prilis vela, ale ked pises, ze jedna Bonduelle konzerva je 400g a podla receptu bolo treba pouzit dve!!! To je dost, urcite som tak vela kukurice nepouzila a piekla som to viac ako 30 minut a predsa sa to rozpadalo, bolo to prilis mokre. Suhlasim s Tebou--rozmyslala som, ci tam neprasknut jedno vajicko, ale to by potom zmarilo ucel celej knihy. Tak ja uz neviem, obrazok v knihe vyzeral inac, ako moj kolac. Ale chutovo bol velmi dobry.
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Etel »

Dik baby,
ked pojdem na Slovensko, pojdem sa na nu mrknut. Ja knihy tiez pouzivam na inspiraciu, robim potom variacie a tak :-) Varim vsetko od zakladu, ale proti konzervam nemam nic :-) Teda takym, co neobsahuju hotove jedlo a chemikalie :-).
Etel
pokročilý
 
Príspevky: 866

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod Hecuba »

Idem prave vyskusat halusky so sampinonmi a pazitkou (str. 191). Potom dam vediet, ako sme dopadli.
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Hned to bude!

Odoslaťod adyky »

Ja som dnes robila hraskove pyre s matou zo str. 157. Ale pridala som nakoniec aj biely jogurt, nemohla som si pomoct :wink: . Manzelovi to velmi chutilo. Robila som ako hlavne jedlo prazenu indicku sosovicu s kockami tofu (nie z knihy) a bolo to dohromady velmi fajn. Zajedali sme arabskym chlebikom.
Od Vianoc jeme vegetariansky, tych par dni masa bolo na nas az az :D
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1666
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

cron