vianocne pecenie

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod kikika »

@hranostajcek to máš síce pravdu že Vianoce sú o tom, ale nechcem aby boli o tom. Chcem tieto Vianoce napiecť zdravé koláče a aby si ľudia oblizovali prsty keď ich budú papať :-) Chcem ukázať že aj zdravo sa dá chutne! To už tak zavčasu si medovníčky piekla? U nás by nevydržali do Vianoc ako poznám mojich pažroškov čo mám doma:D
@nnikisteinn super, takže ty mi budeš vedieť poradiť :-) A medom všetko dosladuješ? Nepoužívaš hnedý alebo trstinový cukor? Tie som čítala že sú zdravé
kikika
 
Príspevky: 41

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod nnikisteinn »

Kikika nieco by som ti veru vedela poradit:-)co sa tyka toho sladenia tak pouzivam najcastejsie med ale je jasne ze aj hnedy cukor, trstinovy skoro vobec nepouzivam..dost som si zvykla pouzivat do kolacov napriklad mandlove maslo alebo kokosove..v zakuskoch to ma velmi dobru chut a vsetkym to chuti..mozno aj to by som ti poradila vyskusat:-)
nnikisteinn
 
Príspevky: 33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod JuniorPeta »

nnikisteinn píše:Kikika nieco by som ti veru vedela poradit:-)co sa tyka toho sladenia tak pouzivam najcastejsie med ale je jasne ze aj hnedy cukor, trstinovy skoro vobec nepouzivam..dost som si zvykla pouzivat do kolacov napriklad mandlove maslo alebo kokosove..v zakuskoch to ma velmi dobru chut a vsetkym to chuti..mozno aj to by som ti poradila vyskusat:-)


Do koláčov mandľové maslo? To som ešte nepočula, chutí to dobre? A aký napríklad koláč taký robíš kde dávaš toto maslo? Mne veľmi chutí arašidové maslo, mandľové chutí nejako podobne? A koľko stojí, je tiež také drahšie ako aj arašidové?
JuniorPeta
 
Príspevky: 94

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod kikika »

@nnikisteinn medom niekedy zvyknem aj ja sladiť, všimla som si že je to aj chutnejšie a určite aj zdravšie:-) Mandľové maslo do zákuskov?? To tak isto ako aj JuniorPeta počujem prvý krát. Budem rada ak nám napíšeš nejaké receptíky s týmto maslom. Inak a kokosový olej kde kupuješ a za koľko? Lebo som videla že sú rôzne značky a rôzne ceny a neviem ktorý kúpiť:/
kikika
 
Príspevky: 41

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod nnikisteinn »

Kikika a JuniorPeta
Boze baby nevedela som ze sem nemozem pridavat link, lebo tak som vam chcela pridat ten recept, no asi vam ho budem musiet prepisat alebo co. Alebo mi napiste e-mailove adresy a tam vam to poslem. Som si vsimla ze moj prispevok zo vcera tu uz nie je a tam som vam to pisala:/ Bol to recept na zakusok mandlovy snickers
nnikisteinn
 
Príspevky: 33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod JuniorPeta »

nnikisteinn píše:Kikika a JuniorPeta
Boze baby nevedela som ze sem nemozem pridavat link, lebo tak som vam chcela pridat ten recept, no asi vam ho budem musiet prepisat alebo co. Alebo mi napiste e-mailove adresy a tam vam to poslem. Som si vsimla ze moj prispevok zo vcera tu uz nie je a tam som vam to pisala:/ Bol to recept na zakusok mandlovy snickers


Nemôžeš veru, už budeš aspoň vedieť, ja som o tom tiež nevedela ale potom som tiež nejaký pridala a zrazu som ten príspevok tam už nemala. Je to tu tak, ale na druhej strane to je aj fajn. Lenže nechcem ti sem napísať moju e-mailovú adresu aby ju všetci videli, tak ak by si bola ochotná by si sem mohla prepísať ten recept, ďakujem;-)
JuniorPeta
 
Príspevky: 94

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod nnikisteinn »

Budem vediet a budem si to pamatat:-) Tak ti ho sem napisem, takze potrebujes suroviny:
Zaklad:
-1 1/2 salky (168 g) surovych alebo prazenych mandli, alebo orechov
-1/4 salky (24 g) kakaa
- stipka morskej soli
- 1 hrncek (~ 200 g) datli
Mandlova plnka:
- 1 salka mandloveho masla
- 1 lyzica (15 ml) javoroveho sirupu
- stipka morskej soli
Poleva:
- 3/4 salky (150 g) jemne nasekanej tmavej cokolady (obs. kakaa nad 70%)
7 lyzic (105 ml) kokosoveho mlieka
1 lyzica (15 g) powerlogy kokosoveho oleja - alebo teda ineho, ja pouzivam tento na vsetko ale ak mas aj inu znacku tak aj ten mozes dat, je to uplne jedno
Postup:
Pomixuj orechy, kakao, morsku sol, pridaj datle a mixuj, kym ti nevznikne lepiva hmota.
Cesto rozotri na plech 20×20 cm vylozeny papierom na pecenie. Pomocou papiera si vytvor rovnomerny povrch. Odstran papier z povrchu kolaca a zaklad si daj na cca 15 minut zmrazit.
Mandlove maslo si v miske vymiesaj s javorovym sirupom, rozotri na zaklad a pomocou papiera si vytvor rovny povrch a znova daj do mraznicky schladit, kym si priravite polevu.
Vo vodnom kupeli si roztop kokosovy olej, pridaj nasekanu cokoladu; ked je cokolada roztopena, primiesaj kokosove mlieko. Zmes by mala byt uplne roztopena, bez kuskov.
Vyber plech z mraznicky a nalej polevu rovnomerne navrch.
Daj zmrazit minimalne na hodinku, aby sa kolac lepsie krajal.

Tak snad som na nic nezabudla a podari sa ti ho chutne upiect:-)
nnikisteinn
 
Príspevky: 33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod JuniorPeta »

Jeeeej nniki ty si si dala tú námahu a napísala si nám sem celý ten recept? Ďakujeme ti veľmi pekne, ani si nevieš predstaviť ako si ma potešila. Vyskúšam to hneď zajtra alebo vo štvrtok upiecť, či to je najlepšie čerstvé? Keď to chcem na Vianoce tak až v piatok ho mám upiecť, čo by si poradila?
JuniorPeta
 
Príspevky: 94

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

PredchádzajúcaĎalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.