od ollie »
neviem prečo mi zmizel prispevok... asi odkazy? tak dávám tu zkopírovaný recept ktory ale nieje moj (proto jsem dala odkaz...)
Suroviny:
800 g kuracich stehien, 300 g gulatozrnnej ryze ako na rizoto (arborio), 150 g choriza, 1 file bielej ryby (treska), 200 g morskych plodov, 200 g sampinonov (ak mate lesne huby, pouzite ich), 1 velka cervena paprika, 3 masite paradajky, 200 g zelenej fazulky, 750 ml kuracieho vyvaru, 3 struciky cesnaku, 1 pl korenia na paellu, 1 pl posekanej petrzlenovej vnate, 1 lyzicka citronovej kory, vetvicka rozmarinu, 50 ml olivoveho oleja, sol, cierne korenie.
Postup
vsetko si pripravime vopred: kuracie stehna pokrajame na kusy asi 3x3 cm, rybu na 3 cm siroke platky, chorizo na kolieska, papriku na pasiky, paradajky na kocky, fazulku na 3 cm kusky, huby na platky, cesnak prelisujeme, petrzlenovu vnat posekame, nastruhame pasiky citronovej kory.
vo velkej panvici rozohrejeme olej a opecieme na nom papriku. ked je makka, vyberieme ju a do panvice vlozime kuracie maso. opekame, kym trochu nezozlatne, asi 10 minut. pridame kolieska klobasy, premiesame s masom a chvilu opekame. odsunieme na panvici na stranu, pridame huby, citronovu koru a cesnak a 2-3 minuty miesame, kym sa vone nepremiesaju. do panvice vratime opecenu papriku, pridame paradajky, premiesame a nechame trochu zmaknut. maso nechavame stale naboku. potom do panvice nasypeme ryzu (neumyvame ju alebo ju premyjeme iba velmi kratko na site), pridame korenie na paellu (na baze safranu), trosku soli, nahrubo pomleteho cierneho korenia a petrzlenovu vnat. vsetko dobre premiesame s masom a klobasou, rozprestrieme na celu plochu panvice a zalejeme horucim vyvarom. uz nemiesame a varime na slabom plameni asi pol hodiny. pridame kusky ryby a morske plody, zlahka ich vtlacime do ryze, navrch dame vetvicku rozmarinu a varime 3-4 minuty. vypneme plyn, panvicu zakryjeme a nechame 10-15 minut dojst.
jedna rada - vem na to velku panvicu, aspon 28, lepe 32 cm