cheesecake

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka »

No tak musim priznať, ze pred odborníkmi na cheesecake by môj výtvor prepadol, pretože cesto sa trochu mrvilo a náplň bola fakt az moc tuhá a ťažká tvarohová. Ale zato jahodovy prelív bol vyborny a zásadne ovplyvnil konečný vysledok:-) Takže nakoniec nam cheesecake chutil, nielen mne a mužovi, ale aj švagrovcom. Ale urcite budem skúšať ďalej! Mischa, prosim ta, koľko dávaš tých keksov a koľko masla? Ja som dala 150g Bebe a 80g roztop.masla. A nabudúce urcite dám buď mascarpone alebo skúsim zohnať nieco ako ta Philadelphia..
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod monica »

Akurat sa chystam robit cheesecake a som narazila na tuto diskusiu.
Malvinka, namiesto philadelphie skus BUKO, maju normalne v kauflande, v poslednom apetite robili test smotanovych syrov (natierok) a tato vyhrala a odporucali ju aj do cheesecakov (samozrejme ako nahradu originalu).
Inak, namiesto keksov sa ako zaklad robi aj krehke cesto - cize korpus - maslo, muka, trosku cukru a vajce (da sa vyguglit).
Ja mam jeden recept na uzasny tvarohovy kolac, sice nie rychlovka a nie zrovna nizktotucny, ale stoji za to - kde sa vlastne urobi to krehke cesto a potom napln - tvaroh, slahacka, zlaty klas, vajcia a ide do toho nejake drobne ovocie (cucoriedky, maliny, jahody, ci ribezle) a upecie a je fantasticky.
monica
pokročilý
 
Príspevky: 815

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka »

Ahoj Monica, tak co robila si cheesecake? :-) Ja som ho robila uz 2x, odkedy som sem pisala. No vždy len z tvarohu :oops: Sice som nakoniec v Tescu učinila významný objav, a sice, ze syr Philadelphia tam bez škrupúli predávajú a vraj ho maju v stálom sortimente B-) No len mna tak trosku hamuje cena, 30 korún za 125 gramov :-o No neviem, mozno ked bude daka špeciálna príležitosť..
Zatial rozmýšľam nad lacnejšou náhradou, ale aby to nebol tvaroh. V Tescu z tých smotanovych syrov mali Lucinu. Neviem, ci by sla použiť?
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka »

Moni, ten recept na tvarohové rezy môžeš dať do témy Zbierka receptov, teda ked sa ti chce.. Mohla by som skúsiť, z krehkého cesta rada pečiem.
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod monica »

Malvinka, ja som teda original cheesecake nikdy nejedla, takze si neviem predstavit ako by mal taky kolac chutit, ale teda som sa snazila nastudovat co to da a nejak podla nasej chuti nieco na ten sposob urobit.
Robila som cez sviatky a zozal uspech - co som sa docitala, tak sice odporucaju tu philadelphiu, ale v teste v casopise Apetit dost prepadla, vyhral syr Zalesak, potom bola smotanova Lucina tusim. Casto odporucaju dat tvaroh zmiesany s jogurtom, alebo kyslou smotanou. Ja som nakoniec dala jeden nizkotucny, jeden tucny tvaroh, jednu tu natierku Buko a trochu kyslej smotany. A bolo to super. Este jedna pani pisala, ze by sa to malo varit vo vodnom kupeli (to sa mi ale fakt nechcelo), tak som aspon dala pekac s vodou do rury. Tiez, ze by sa nemal piect horucim vzduchom, ale iba klasicky. A po dopeceni hned nevytahovat, lebo splasne. No hotova veda.
Zistila som, ze je to strasne jednoduchy kolac na pripravu, tak asi budem robit castejsie, akurat tie susienky dam este trosku zapiect do rury, aby boli chrumkavejsie.
Ten recept tam mozem hodit, musim doma pohladat. Krehke kolace ma aj Jamie, ma aj take na studeno (teda, ze sa pecie len korpus).
monica
pokročilý
 
Príspevky: 815

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod Malvinka »

Monica, tak vidis, mozem kupit s pokojnym svedomim Lucinu, ked bude niekedy v akcii :lol: dik :)b
A tiez som nasla nejake stranky o cheesecakoch, kde doporucovali pri peceni mat uplne naspodu plech s vodou - takze nabuduce urcite vyskusam!
A ja som minule spravila velku chybu, po hodine pecenia som este dalsiu hodinu kolac nechala v rure, ale zatvorenej ja blba :ham: takze mi spadol a dost sa zrazil :sleep: potom som sa docitala, ze ano, nechat v rure, ale POOTVORENEJ!!!

Ja nabuduce cheesecake spravim s Lotus keksami, to su take karamelove biskvitky, obvykle sa davaju v kaviarnach ku kave. Uz som Lotusky kupila, len dufam, ze ich dovtedy nezjem :whist:
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod maca p »

moj slovensky čískejk :cook: , robim ho uz niekolko rokov, robota na hodinku a plech nevydrzi ani 24 hodin :ashamed:
Foto (841).jpg
(31.36 KiB) Stiahnutá 8781 krát
Prílohy
Foto (845).jpg
(34.74 KiB) Stiahnutá 8776 krát
maca p

pokročilý
 
Príspevky: 713
Obrázky: 0

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod LIBERTAS »

maca p píše:moj slovensky čískejk :cook: , robim ho uz niekolko rokov, robota na hodinku a plech nevydrzi ani 24 hodin :ashamed:
Foto (841).jpg

jééj, však to vyzerá skoro ako krémeš, daj recept :)b
LIBERTAS

Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling. ~Margaret Lee Runbeck

expert
 
Príspevky: 21679
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod LIBERTAS »

ja som robila prednedávnom prvý krát...z keksov a tvarohu a v jénskej mise, lebo som nemala formu na tortu :D
[ img ]
[ img ]
LIBERTAS

Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling. ~Margaret Lee Runbeck

expert
 
Príspevky: 21679
Mood: Happy

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: cheesecake

Odoslaťod maca p »

LIBERTAS píše:ja som robila prednedávnom prvý krát...z keksov a tvarohu a v jénskej mise, lebo som nemala formu na tortu :D


ako si ho prosim ta vybrala, ze tej misy, ze sa ti nezlomil?

tu je ten moj recept:
200 g polohr. muka
120 g margarin
1 cele vajce, 2 zltky
2 PL kakao
2 PL cukor
1/2 balika prasku do peciva
zmiesit suroviny, bud dat schladit, alebo hned vyvalkat na plech. cesto mozete alebo nemusite natriet dzemom - podla chuti

0,5 l mlieko
500 g tvaroh
150 g cukor
1 zlaty klas
1,5 dcl olej
1 vajce, 3 zltky
1 vanilka
vsetko v jednej mise rozmixovat na tekutu masu, ktoru vylejeme na vyvalkane cesto. piect na teplote 170-200°C.
kym sa kolac pecie, tak vyslahame bilekovy sneh z:
150 g krupicovy cukor
5 bielkov
vyslahany sneh natrieme na poloupeceny kolac a dopekame pri teplote 100-150°C. poloupeceny je vtedy, ked otvorime ruru, chytime plech a tekuta masa je taka kompaktna, ale nie upecena - taka traslava, ale da sa na nej udrzat a rozotriet bielkovy sneh.
ako luxusny doplnok som skusala rozhadzat do tvarohovej masy odkoskovane visne, tiez je to velmi chutne :hamm

odporucam schovat zopar kuskov na druhy den, ked je cesto nasiaknute tvarohovym zakladom. :haha
maca p

pokročilý
 
Príspevky: 713
Obrázky: 0

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

PredchádzajúcaĎalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.