od monika27 »
Ja už plechy na pečenie nevymazávam, používam papier na pečenie - osvedčený mám z Lidla. Mala som aj nejaký iný, ale všetko sa mi naňho lepilo, tento je ok.
Ak už z nejakých dôvodov chcem vymazať plech, používam zvyčajne bravčovú masť. Moja mama vymazáva aj normálnym olejom. Chuť pečeného to nijako neovplyvňuje. Maslo ja osobne na vymazávanie nepoužívam.
Do cesta nepoužívam žiadne hery, palmaríny a podobné veci, iba maslo, prípadne bravčovú masť.
A pre začiatočníčky čo sa kysnutého cesta týka vrelo odporúčam pekáreň na chlieb - ja mám už asi 4 roky, chlieb už síce až tak často nepečiem, zato kysnuté koláče - sladké, slané, rožky, žemle - to pečiem často, takisto buchty na pare a domácu knedľu by sme bez pekárne nemávali - nakoľko vymiesiť cesto ručne sa mi nedarilo. Teraz nemam problém.
Koniec okienka pre začiatočníčky :-)
P.S.: hoci som túto diskusiu založila už pár rokov dozadu, stále som začiatočníčka :mrgreen:
Ja už plechy na pečenie nevymazávam, používam papier na pečenie - osvedčený mám z Lidla. Mala som aj nejaký iný, ale všetko sa mi naňho lepilo, tento je ok.
Ak už z nejakých dôvodov chcem vymazať plech, používam zvyčajne bravčovú masť. Moja mama vymazáva aj normálnym olejom. Chuť pečeného to nijako neovplyvňuje. Maslo ja osobne na vymazávanie nepoužívam.
Do cesta nepoužívam žiadne hery, palmaríny a podobné veci, iba maslo, prípadne bravčovú masť.
A pre začiatočníčky čo sa kysnutého cesta týka vrelo odporúčam pekáreň na chlieb - ja mám už asi 4 roky, chlieb už síce až tak často nepečiem, zato kysnuté koláče - sladké, slané, rožky, žemle - to pečiem často, takisto buchty na pare a domácu knedľu by sme bez pekárne nemávali - nakoľko vymiesiť cesto ručne sa mi nedarilo. Teraz nemam problém.
Koniec okienka pre začiatočníčky :-)
P.S.: hoci som túto diskusiu založila už pár rokov dozadu, stále som začiatočníčka :mrgreen: