od Hecuba »
Moj nazor na recepty je taky, ze vacsinu z nich asi ani nevyskusam. Varit tak, ze zoberiem kopec polotovarov a zmiesam ich dokopy, nie je nic pre mna. Vobec mi cela ta knizka tak trochu zavana Amerikou. Zase na druhej strane, ako spravna americka mama, mam na pripravu vecere cez tyzden takych 15 minut, takze vela moznosti nemam--a tie recepty su naozaj zdrave, vzdy lepsie ako alternativa: donaska pizze do domu, tzv. televizne vecere (mrazene hlavne hotove jedlo v tacke z alobalu, ktore sa len zohreje v mikrovlnke), pripadne polievky z konzervy, parky s chlebom, v lepsom pripade hamburger. To si fakt radsej zbucham nejaky cicerovy salat podla Bukovskeho.
Po technickej stranke je knizka naozaj dobre urobena--logicky zorganizovana, pri kazdom recepte je poznamka kuchara (napriklad tipy na obmenu jedla) a lekara (napriklad ake prospesne latky obsahuje trebars kopor). Na zaciatku knihy su opisane suroviny, ktore sa v receptoch bezne pouzivaju, aj to, kde sa daju bezne kupit. No a sme pri tej mojej kukurici. Je tam aj vyobrazene, ako vyzera konzerva tej kukurice, ktoru odporucaju, ale bohuzial, je odfotena tak, ze neviem prist na to, objemovo aka velka ta konzerva je. Takze som kupila dve mensie konzervy, co bezne dostat u nas, ale zda sa, ze jej bolo privela. Inak neviem prist na to, preco ten moj kolac vysiel z rury taky mokry. Nemozem Vam teraz dat znacku tej kukurice, lebo nemam tu knihu po ruke, ale je to nejaky madarsky vyrobok, preto, ak by ste mohli, mrkli by ste sa mi na to? Dakujem este raz.