ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

tekvica Hokkaido

Dojčenie, prvé príkrmy, strava dojčiat, detský jedálniček, rodinné stravovanie, alternatívy.
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod cinnamon » Po 27.Aug. 2007 13:32

ahojte, podelte sa so mnou o vase recepty z tekvice Hokkaido. Nam sa ich tento rok urodilo vela a uz mi pomaly dochadza fantazia. Je tu este niekto, kot holduje tejto zdravej pochutke??? Ja ju najcastejsie pouzivam len tak pecenu na alobale, do polievok a tiez peciem hokkaido pernik.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
cinnamon

pred porodom:)

začiatočník
 
Príspevky: 439
Založený: Po 31.Okt. 2005 21:23

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod Dáša_B » Po 27.Aug. 2007 14:08

Ja ju tiež veľmi rada používam. Okrem iného robím aj krémovú polievku (podusena na cibulke, rozmixovana a trošku smotany), pridávam k zemiakovej kaši - má krásnu farbu.

A ešte robím aj "sveičkovú" z hokkaida. opražim kuracie prsia (prípadne aj trochu slaniny), pridám nastrúhanú tekvicu a podusím. Potom maso vyberiem, omášku rozmixujem, prepasírujem (hodne to tej omáčke pridá na kvalite) a pridám lyžicu kyslej smotany. Nie je treba žiadne zahusťovanie. Malý ma túto omáčku rád aj len tak na cestovinách.

Čo je hokkaido perník?
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923
Založený: Pi 04.Aug. 2006 20:42

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod slniecko » Po 27.Aug. 2007 15:49

Hokkaido, to je ta velka oranzova?
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic...

Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
slniecko

Luck is probability taken personally

expert
 
Príspevky: 23386
Mood: Cool
Založený: Št 20.Okt. 2005 23:44

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod Dáša_B » Po 27.Aug. 2007 16:01

slniecko píše:Hokkaido, to je ta velka oranzova?

my mame dva drhy, jeden je velky, druhy je maly a oba su oranžove. Ich veľkou výhodou je aj to, že v pohode vydržia v pivnici až do jari.
http://www.slovakradio.sk/inetportal/sl ... 999&lang=1

http://www1.istockphoto.com/file_thumbv ... kkaido.jpg
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923
Založený: Pi 04.Aug. 2006 20:42

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod slniecko » Po 27.Aug. 2007 16:05

Dáša_B píše:
slniecko píše:Hokkaido, to je ta velka oranzova?

my mame dva drhy, jeden je velky, druhy je maly a oba su oranžove. Ich veľkou výhodou je aj to, že v pohode vydržia v pivnici až do jari.
http://www.slovakradio.sk/inetportal/sl ... 999&lang=1

http://www1.istockphoto.com/file_thumbv ... kkaido.jpg


Mnam, tuto oranzovu mam rada, len som nevedela, ze sa tak vola.
Ja z nej robim polievku tak, ze duzinu uvarim s trochou vody, potom rozmixujem a povarim este s trochou soli a cukru a skorice. Moj muz to ma rad aj zahustene zatrepkou, alebo smotanou. A na tanieri to este posypem mletou skoricou a dam trocha slahacky, alebo kyslej smotany.
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic...

Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
slniecko

Luck is probability taken personally

expert
 
Príspevky: 23386
Mood: Cool
Založený: Št 20.Okt. 2005 23:44

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod Hecuba » Po 27.Aug. 2007 17:30

Cinnamon, z nej sa da piect pernik? Mnam. To znie dobre. Mohla by si, prosim, prihodit recept?

Inak tu svieckovu omacku robim aj ja. Recept mam, ak sa nemylim, prave od Dasi B. Je fakt skvela.
Obrázok používateľa
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824
Založený: Pi 28.Júl. 2006 13:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod cinnamon » Ut 28.Aug. 2007 7:41

ahojte, tu je ten recept na pernik.
0,5 -0,7 kg nahrubsie nastruhanej tekvice Hokkaido (alebo cukiny alebo aj jablk a hrusiek), 20 dkg celozrnnej muky, 25 dkg polohrubej muky, 1 vajce, 10 lyzic oleja (moze byt aj maslo), 1 lyzica medu, 1 lyzica sladu, 1 lyzica hnedeho cukru, 1 lyzica kakao (alebo karob), trochu skorice, 1 prasok do peciva do pernikov a 3 dcl mlieka. Vsetko zmiesame a pecieme na mensom plechu cca. 35 minut na 180 - 200 stupnov v zohriatej rure.
Na upeceny kolac mozte natriet lekvar alebo dat cokoladu alebo oboje aj citronovu polevu. Ja vacsinou nedavam nic len praskovy cukor so skoricou, lebo sa mi s tym nechce hrat :))))).
Vyskusajte.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
cinnamon

pred porodom:)

začiatočník
 
Príspevky: 439
Založený: Po 31.Okt. 2005 21:23

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod cinnamon » Ut 28.Aug. 2007 7:47

Este hodim recept na nasu oblubenu polievku mnozstva netusim len tak odhadom.
Polovicu tekvice na kocky + 4-5 zemiakov na kocky + sol + rasca varime do makka asi 10-15 min. Rozmixujeme mixerom, pridame trosku sojovej omacky, posekany kopor. Rozriedime podla potreby vodou. Nakoniec do polievky pridame kyslu smotanu. Podava sa s opecenou cibulkou s opecenymi tekvicovymi alebo slnecnicovymi jadierkami a udenym tofu. Dobru chut.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
cinnamon

pred porodom:)

začiatočník
 
Príspevky: 439
Založený: Po 31.Okt. 2005 21:23

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod Hecuba » Ut 28.Aug. 2007 12:54

Jeej, uz mi slinky tecu. Oba recepty vyskusam, ale mam jednu "podotazku". Aky rozdiel je v prasku do peciva a prasku do peiva na perniky? U nas som videla len obycajny a na celozrnnu muku. Tak asi pouzijem ten na celozrnnu muku, vsak?
Obrázok používateľa
Hecuba
pokročilý
 
Príspevky: 824
Založený: Pi 28.Júl. 2006 13:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: tekvica Hokkaido

Odoslaťod Dáša_B » Ut 28.Aug. 2007 14:14

ND píše:Jeej, uz mi slinky tecu. Oba recepty vyskusam, ale mam jednu "podotazku". Aky rozdiel je v prasku do peciva a prasku do peiva na perniky? U nas som videla len obycajny a na celozrnnu muku. Tak asi pouzijem ten na celozrnnu muku, vsak?


myslím že ten perníkový kypriaci prášok už obsahuje perníkové korenie. Teda asi škoricu klinčeky a dalej už veru neviem ...
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923
Založený: Pi 04.Aug. 2006 20:42

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Výživa

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Používame súbory cookie.