ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Svieckova

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Svieckova

Odoslaťod majkamajka » Pi 12.Jan. 2007 15:50

Svieckova na smotane je nase oblubene jedlo. Privitame vsak aj jeho rozne obmeny? Ako to pripravujete vy?
majkamajka
začiatočník
 
Príspevky: 106
Založený: Ne 28.Máj. 2006 16:11

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Trencanka » Pi 12.Jan. 2007 20:07

Ja miesto hovadzieho masa pripravujem ako svieckovu stehno z morky. Je to super, da to trosku inu chut.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod MonikaKN » Pi 12.Jan. 2007 21:20

Ahoj, ja ho robím veľmi rýchlo : na oleji osmaťím cibuľku, potom pridám 1 nastrúhanú mrkvu, petržlen a kúsok zeleru, popražím, zalejem vodou, pridám vegetu a bobkový list, vložím mäso. Keď je mäso mäkké, vyberiem ho, omáčku prepasírujem, prilejem smotanu rozmiešanú s múkou, prevarím a vložím mäso.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
MonikaKN
pokročilý
 
Príspevky: 772
Založený: Po 24.Okt. 2005 7:30

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Hosť » So 13.Jan. 2007 17:06

zo svieckovej mam najradsej bifteky- na tie je expert moj muz :lol: . medium prepecene (4 minuty z kazdej strany, pred pecenim nesolit, iba obalit v cerstvo podrvenom koreni, osolime az ked je uz biftek z jednej strany opeceny)

margo
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod telka » So 13.Jan. 2007 22:43

MonikaKN píše:Ahoj, ja ho robím veľmi rýchlo : na oleji osmaťím cibuľku, potom pridám 1 nastrúhanú mrkvu, petržlen a kúsok zeleru, popražím, zalejem vodou, pridám vegetu a bobkový list, vložím mäso. Keď je mäso mäkké, vyberiem ho, omáčku prepasírujem, prilejem smotanu rozmiešanú s múkou, prevarím a vložím mäso.


presne takto robím aj ja, ale dochutím ešte aj s horčicou - tá dáva super chuť...mňam
telka
pokročilý
 
Príspevky: 626
Založený: Ne 16.Júl. 2006 20:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Dáša_B » Ne 14.Jan. 2007 9:13

Na troche oleja opečiem slaninu pokrájanú na kocky. Potom prudko na tom opečiem kuracie prsia (resp. morčacie nakrájané na porcie a vytiahnem ich von. Na základe orestujem na hrubo nastruhanu mrkvu, zeler, naprájanú cibuľu a ak mám, tak aj tekvicu (najlepšie hokaido). Osolím, vložím späť mäso, podlejem a nechám prikryté dusiť asi tak polhodinku.
Potom mäso vyberiem, zeleninu so slaninkou rozmixujem ponorným mixérom a prepasirujem cez sitko. Do šľahačky zamiešam asi 2-3 lyžice kyslej smotany a toto celé vlejem do omáčky Zohrejem k varu a odstavím.

Osobne dávam veľmi veľa zeleniny a hlavne, keď pridám tekvicu, tak chuť to nezmení, len netreba omáčku zahusťovať múkou.
Dáša_B
pokročilý
 
Príspevky: 923
Založený: Pi 04.Aug. 2006 20:42

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod pepsina » Ne 14.Jan. 2007 19:17

:lol: :lol: :lol: hod mi sem dva krát medium :lol: mnam,tu chute robiš...ja tak rada....ked čerstvo mlete a farebne korenie :lol: mnammmmmmm...hm inak nepoznaš,te... :lol: super omáčku,mnaaaaaaaaaaaaam božskááááááááá...JE to biela,jemna omáčka so zelenym korenim,
pepsina
expert
 
Príspevky: 5458
Založený: Pi 14.Júl. 2006 21:46

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Margo » Po 15.Jan. 2007 7:24

omacku robim tak, ze po dopeceni bifteku ostane na panvici vypek, ten zjemnim troskou smotany, este zredukujem, pridam na zjemnenie oriesok masla, pridaju sa cele bobulky zeleneho korenia nalozeneho v soli a chvilku povarime. pripadne, uz sme odskusali aj pridanie trosky vina a bolo to fajn
Obrázok používateľa
Margo
expert
 
Príspevky: 6358
Založený: Ut 28.Feb. 2006 19:26

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Malvinka » Št 18.Jan. 2007 17:31

Trencanka píše:Ja miesto hovadzieho masa pripravujem ako svieckovu stehno z morky. Je to super, da to trosku inu chut.


Aj ja to robim zo morcacich stehien, obvykle dvoch :) Je to super! Zeleninu davam cibulu, vela mrkvy, petrzlenu, zelera, korenie cierne, nove a bobkovy list, pravdaze sol. Vsetko to do makka uvarim, potom vyberiem uvarene stehna a koreniny a zeleninu rozmixujem tycovym mixerom. Ked som nemala tycovy mixer, tak som to pasirovala cez sitko, ale bola to hrozna piplacka :roll: Nakoniec davam jednu ci dve sladke smotany, mnam mnam :D
Muku vobec nedavam, nechyba nam :wink:
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4476
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Svieckova

Odoslaťod Aneta » Št 18.Jan. 2007 19:39

My hovadzie nemusime,tak robim z bravcoveho stehna,. Poprazim cibulku, na to masko, kupujem zmes pod svieckovu, podlejem a dusim. Ked je masko dobre makke a aj zelenina,tak prilejem sladku smotanu vymiesanu s troskou hladkej muky, dokorenim, trosku octu na dochutenie. Odstavim,masko povyberam a vymixujem omacku tycovym mixerom, dam spat masko a mnam :lol: Inspirovala som sa,uz som ju davnejsie nerobila,tak uz mam na nedelu vymysleny obed. :wink:
url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrázok
[/url]
Aneta
pokročilý
 
Príspevky: 509
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:13

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Bing [Bot] a 0 hostí.