Rimsky hrniec

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Veronika+Alex » So 14.Okt. 2006 14:04

Viem, ze tato tema nepatri tak celkom do receptov ale kucharky to najdu najlahsie tu.
Mate niekto doma rimsky hrniec. Je to na nieco dobre alebo je to len dalsi "kram" do kuchyne? Uvari alebo upecie sa to v tom hrnci rychlejsie?
Popripade uvitam aj nejake recepty.
Dakujem za odpovede.
V+A+GA+VE

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Veronika+Alex
expert
 
Príspevky: 1067
Založený: Pi 21.Okt. 2005 11:43

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Hosť » So 14.Okt. 2006 14:42

Neviem ci rychlejsie, ale chutne masko je. Ja v tom robim len divinu,ine maso ani nepeciem, bravcove , kacky a husi jeme u mojej mamy. Kura pecene nemame radi, tak len na tu divinu som si ho specialne kupila. Vrchnak treba namocit do vody predtym ako sa da maso piect a vsetkym velmi chutilo, ja to neviem velmi ocenit, kedze pecene maso velmi nemusim mat. Ale je dost tazky, no koly mojmu muzovi ho cca 4x rocne vytiahnem.
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Hosť » Ne 15.Okt. 2006 7:57

To masko je stavnatejsie. Normalne ked peciem, tak sa maso tak vysusi, ale v rimskom hrnci zostane stavnate. Aby malo pripecenu korku, tak ho na zaver otvorim a trochu ogrilujem. Velmi dobre je kura v soli: das do hrnca cele kura a zasypes ho solou. Este v nom robim francuzske zemiaky a nakypy (ryzovy, zemlovku a pod.).
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Aliana » Ne 15.Okt. 2006 9:36

čo je to rímsky hrniec? Už som o tom niečo počula, ale vôbec neviem, ako vyzerá, z akého je materiálu, na čo sa používa a kde sa dá kúpiť.
Aliana

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Aliana » Ne 15.Okt. 2006 9:48

čo je to rímsky hrniec? Už som o tom niečo počula, ale vôbec neviem, ako vyzerá, z akého je materiálu, na čo sa používa a kde sa dá kúpiť.
Aliana

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod addy » Po 16.Okt. 2006 8:06

Ja som ho kupoval min. rok v Tesco, je to pekac s vrchnakom, pekac je glazovana keramika-hlina a vrchnak je neglazovana hlina-ten sa namoci do vody a tym ze je vlhky pri peceni pusta paru a masko je fakt stavnate.
ady
addy
začiatočník
 
Príspevky: 144
Založený: St 09.Nov. 2005 12:04

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod SabinaR » Po 16.Okt. 2006 20:53

Treba namočiť nielen vrchnák ale celú nádobu do studenej vody tak na 20min. Piecť sa musí v nepredhriatej studenej rúre! Mäso je skutočne šťavnatejšie a chutnejšie.Robila som kura, bravčovú krkovičku, plnené karé, zeleninu..... Raz aj kačicu ale to už nikdy nezopakujem - masť sa tak nevytopila a zostala veľmi mastná.
Obrázok používateľa
SabinaR
začiatočník
 
Príspevky: 161
Založený: St 21.Jún. 2006 13:38

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Hosť » Ut 17.Okt. 2006 7:50

Ja mám v návode namočiť len vrchný diel, ten neglazúrovaný-on nasiakne vodou, ten glazúrovaný spodok nenasiakne, len sa ochladí, preto ho namáčáš?
zaza
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod SabinaR » Ut 17.Okt. 2006 12:49

Zaza - tak v tej glazúre je teda rozdiel - my máme rímsky hrniec dovozený zo zahraničia je celohlinený bez glazúry tak preto ho močím celý. On by aj mal byť len z hliny. Raz som si o pečení v ňom našla aj článok v českom časopise APETIT.
Obrázok používateľa
SabinaR
začiatočník
 
Príspevky: 161
Založený: St 21.Jún. 2006 13:38

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Rimsky hrniec

Odoslaťod Veronika+Alex » St 18.Okt. 2006 13:24

Ahojte!
Tak uz mam ten rimsky hrniec doma od soboty. Zatial sa mi velmi paci a chuti nam (nie hrniec to co varim ). Tiez mam spodnu cast teda tu hlboku s glazurou. Som prave vravela manzelovi, ze to je hrniec pre neho. On aj ked sme ho nemali nahadzal vsetko do panvice. Tak sa ohradil, ze co nebolo to dobre :twisted: ?
Dobre bolo hlavne, ze varil on :wink:
V+A+GA+VE

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Veronika+Alex
expert
 
Príspevky: 1067
Založený: Pi 21.Okt. 2005 11:43

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0


vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.