Mrazenie a sterilizovanie ovocia - zeleniny

Dojčenie, prvé príkrmy, strava dojčiat, detský jedálniček, rodinné stravovanie, alternatívy.
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Mrazenie a sterilizovanie ovocia - zeleniny

Odoslaťod triss » Ut 22.Aug. 2006 21:42

Ahojte,
mame 7 mesacne babo, ktore sme len nedavno zacali prikrmovat. Teraz v lete je to super, clovek zozenie cerstve kade co, ale co bude v zime? Zacala som mrazit mrkvu, cukinu a spenat. Vsetko som to uvarila, rozmixovala a naplnila do nadobiek na lad.
Treba pred pouzitim este raz prevarit taketo pyre? Pripadne by ma zaujimalo aj to, ci ukladate vsetko mixovane, alebo nie (napr. hrasok a kukuricu) a ci to pred zamrazenim uvarite uplne (teda rovno vhodne na podavanie).
Z ovocia som zamrazila marhulove pyre, jablcka, hrusky a broskyne sa chystam sterilizovat.

Co vsetko ste ukladali vy? A akym sposobom?

Dakujem za rady!!!
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
triss
začiatočník
 
Príspevky: 346
Založený: Št 20.Okt. 2005 21:14

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Mrazenie a sterilizovanie ovocia - zeleniny

Odoslaťod pepsina » Pi 25.Aug. 2006 9:44

ahojky ja mrazim cerstve-len umyjem,ošupem,dam do sačikov-jaj a nakrajam,odkostkujem-broskyne,hrušky,jablka,slivky,cukinu,tekvicu,hm tu mam aj nastruhanu,no a brokolicu,kArfiol na ružičky a ta k to tam šupnem
no a v kelimkoch mam hotove-uz len zohriať,vyskušam ale tiez aj do poharov pyre jablkove,hruskove,to bolo opisane v januarčatach 2006 :D
pepsina
expert
 
Príspevky: 5458
Založený: Pi 14.Júl. 2006 21:46

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Mrazenie a sterilizovanie ovocia - zeleniny

Odoslaťod Petrouchka » Pi 25.Aug. 2006 11:35

Ja mrazim vacsinu surove
cukinu pokrajam na male kocky, na tacke to dam zamrazit do mraznicky (aky sa tie kocky nezlepili dokopy) a potom to dam do sacku - mozem to pridavat do polievky, do rizota, do cestovin
alebo cukinu, patizon aj tekvicu osupem a nastruham na robote a dam do teglikov, potom z toho varim privarok, takze to dam iba rozmrazit a varim to normalne ako z cerstveho
spenatove listy umyjem, zbavim stopky, asi na 2-3 minuty hodim do vriacej vody, vyberiem a dam do studenej vody, potom necham odtiect a dam do teglikov - zostanu mi takto listky a nie pyre, ktore mozem pouzit aj napr. do masovych rolad, slanych kolacov a pod.
mrazim este aj petrzlenovu vnat, umyjem, necham uschnut, odtrham zo stoniek a zamrazim, alebo pazitku, umyjem, nakrajam, necham uschnut a zamrazim

z ovocia som zatial mrazila iba jablkove pyre, ale to uz klasicke uvarene
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Petrouchka
expert
 
Príspevky: 1947
Založený: Št 10.Nov. 2005 22:47

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0


vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Výživa

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.