ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Domaca vyroba cohokolvek

Horúce, aktuálne témy, veci, ktoré Vás rozčuľujú , iritujú a iné problémy...
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod corky » St 23.Mar. 2011 19:49

ja som jogurt na začiatku sladila a davala som do neho aj zahustene mlieko ... ale po par várkach som prešla na normálne plnotučné mlieko + trošku smotany na verenie + plnotučný/smotanový jogurt a žiadny cukor. Deti si do toho davaju džem, ja nič
Obrázok používateľa
corky

I choose to be happy...

expert
 
Príspevky: 11562
Založený: Pi 29.Aug. 2008 10:59

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 19:58

Elena. píše:
Dot píše:Andrejka, pri vyrobe jogurtu nemusis (resp nemala by si) vobec pridavat cukor. Bakterie mliecneho kvasenia sa nim nezivia, len mliecnym cukrom. Kedysi ma takto na BBT poucila tusim Tess :-).


Najlepsie je dochutit az pred konzumovanim, podla toho, co komu chuti, jedna dcera ma rada jav.sirup a druha dava prednost trstinovemu cukru, ja len tak biele bez nicoho


no, ja som dala cukor prave preto, ze som mala obavy, ci mi to chalani zjedia, aj ked zjedia ochutenu hollandiu, tak som pre istotu pridala cukor hned, zeby sa lepsie rozmiesal
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3665
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Trencanka » St 23.Mar. 2011 20:00

Mam pekarnicku Unold a ta ma aj funkciu vyroby jogurtu, ale robila som len 2krat, a po tejto debate sa mi zda, ze zacnem robit aj jogurt.
Co vyrabam doma? Mletu korenovu zeleninu so solou na dochucovanie jedal, vanilkovy cukor a esenciu, kysle uhorky, kyslu kapustu, susene huby, mrazim zeleninu zo zahrady, dzemy uz nerobim (nik doma nekonzumuje okrem mna), nekupujem polotovary - varim, nekupujem ziadne kolace a zaviny z obchodu - peciem doma. Kedysi som zavarala kompoty, teraz uz len vynimocne, nik to nechce jest. A este v lete ked s urodia paradajky, tak si ich zavaram osupene a podrvene. To je asi vsetko co ma napada. A este peciem chlebik a prilezitostne rozky.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:03

Elena. píše:
A nielen navratnost, aspoñ vies, z coho to je, klasicke jogurty vacsinou obsahuju aj susene mlieko, a to sa moze kludne dovazat z druheho konca zemegule :ham:


tak som sa dnes odhodlala namiesto hollandie al bio bieleho kupit z lidlu pilos, vsade ospevpvany, citam vyrobeny....vysehradske cosi, tak super, ale na poslednu chvilu som si to rozmyslela a vzala vacsi kelimok... a som doma pozrela a krajina povodu Polsko a obsahuje susene mlieko :death: :?!?: :?!?: :death:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3665
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:14

A co takto domaci puding? Ja som varila dnes 1/5 mlieka, cele vajce a 2PL muky...lenze mam doma hladku raznu a teda bolo to dost citit mukovito...takze vanilkovy cukor a rozmixovala som do toho ten moj tvaroh z jogurtovej vyroby, este kym bol puding teply.... vznikol z toho zaujimavy produkt, ktory mne velmi chutil, lebo to tu muku prerazilo....
nepacia sa mi recepty, kde sa dava 5 zltok a bielka sa vyhadzuju, neviem bielka spotrebovat inak..... robite domaci puding z celych vajec? aky?

inak chodievam na huby, susim, sterilizujem na sladkokyslo, zamrazim....:)))

corky, kam chodis na bodliakovy olej? ja olivovy neznasam doslova ho nemozem ani citit...zatial pouzivam sezamovy a kokosovy tuk, ale tie sa do salatov nehodia
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3665
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod corky » St 23.Mar. 2011 20:19

Andrea píše:corky, kam chodis na bodliakovy olej? ja olivovy neznasam doslova ho nemozem ani citit...zatial pouzivam sezamovy a kokosovy tuk, ale tie sa do salatov nehodia

od JUSTu

a ja používam na vyrobu jogurtu Pilos z LIDL, ale taky v malých kelímkoch 3,5%-ný
Obrázok používateľa
corky

I choose to be happy...

expert
 
Príspevky: 11562
Založený: Pi 29.Aug. 2008 10:59

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Trencanka » St 23.Mar. 2011 20:19

Bodliakovy olej ma Just, mne sa zda, ze aj Corky ho ma odtial. Ten je bez vyraznej chuti a vone a veeelmi zdravy.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2212
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » St 23.Mar. 2011 20:25

ake super napady!

frantiska, na medvedi cesnak som cakala cely rok. s vodkou vyskusam.
a akurat dnes som videla, ze mi v zahradke uz krasne rastie pazitka, salvia a tymian.
tiez sa velmi tesim na bazu, susim kvety a robim limonadu. sirupy u nas moc nejdu.
z pupavy robime 'med', teda skor husty sirup.

jogurtovac mame aj my. skusali ste uz niekto z ovcieho mlieka?

ja mam nejaku smolu na drozdie. zo suseneho sa mi casto nezadari a z mrazeneho tiez nie (ale zas skusala som len raz, rozmrazala som ho v mikrovlnke) :whist: muselo to byt v tom.

bananovy chlebik peciem v obdlznikovej forme, alebo ako muffiny. paci sa mi, ako sa da obmienat. vzdy pridame ine oriesky, semiacka...

a este si robievame zmrzku z jogurtu a z rozmixovaneho cerstveho ovocia. len musim trosku prisladzat, detom sa to vidi inak kysle.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » St 23.Mar. 2011 20:39

vajicko do domaceho pudingu nedavam vobec. nesekne sa?

avokado pouzivam na plet cerstve, iba ho popucim. pekne mi zjemni plet a premasti.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:56

miriamka píše:vajicko do domaceho pudingu nedavam vobec. nesekne sa?

avokado pouzivam na plet cerstve, iba ho popucim. pekne mi zjemni plet a premasti.


3dcl mlieka necham zohriat a 2dlc rozmixujem s celym vajickom a mukou, ale treba poriadne nahladko rozmixovat a pridat do tepleho mlieka, nic sa neseklo, ani nezgrclo...
ale v povodnom recepte sa primiesaval sneh, ja som si to ulahcila a dala vyslahane vajicka s mliekom a mukou...
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=32669
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3665
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

PredchádzajúcaĎalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Čo nás páli...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Používame súbory cookie.