Domaca vyroba cohokolvek

Horúce, aktuálne témy, veci, ktoré Vás rozčuľujú , iritujú a iné problémy...
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod corky » St 23.Mar. 2011 19:49

ja som jogurt na začiatku sladila a davala som do neho aj zahustene mlieko ... ale po par várkach som prešla na normálne plnotučné mlieko + trošku smotany na verenie + plnotučný/smotanový jogurt a žiadny cukor. Deti si do toho davaju džem, ja nič
Obrázok používateľa
corky

I choose to be happy...

expert
 
Príspevky: 10811
Založený: Pi 29.Aug. 2008 10:59

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 19:58

Elena. píše:
Dot píše:Andrejka, pri vyrobe jogurtu nemusis (resp nemala by si) vobec pridavat cukor. Bakterie mliecneho kvasenia sa nim nezivia, len mliecnym cukrom. Kedysi ma takto na BBT poucila tusim Tess :-).


Najlepsie je dochutit az pred konzumovanim, podla toho, co komu chuti, jedna dcera ma rada jav.sirup a druha dava prednost trstinovemu cukru, ja len tak biele bez nicoho


no, ja som dala cukor prave preto, ze som mala obavy, ci mi to chalani zjedia, aj ked zjedia ochutenu hollandiu, tak som pre istotu pridala cukor hned, zeby sa lepsie rozmiesal
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3664
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Trencanka » St 23.Mar. 2011 20:00

Mam pekarnicku Unold a ta ma aj funkciu vyroby jogurtu, ale robila som len 2krat, a po tejto debate sa mi zda, ze zacnem robit aj jogurt.
Co vyrabam doma? Mletu korenovu zeleninu so solou na dochucovanie jedal, vanilkovy cukor a esenciu, kysle uhorky, kyslu kapustu, susene huby, mrazim zeleninu zo zahrady, dzemy uz nerobim (nik doma nekonzumuje okrem mna), nekupujem polotovary - varim, nekupujem ziadne kolace a zaviny z obchodu - peciem doma. Kedysi som zavarala kompoty, teraz uz len vynimocne, nik to nechce jest. A este v lete ked s urodia paradajky, tak si ich zavaram osupene a podrvene. To je asi vsetko co ma napada. A este peciem chlebik a prilezitostne rozky.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2204
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:03

Elena. píše:
A nielen navratnost, aspoñ vies, z coho to je, klasicke jogurty vacsinou obsahuju aj susene mlieko, a to sa moze kludne dovazat z druheho konca zemegule :ham:


tak som sa dnes odhodlala namiesto hollandie al bio bieleho kupit z lidlu pilos, vsade ospevpvany, citam vyrobeny....vysehradske cosi, tak super, ale na poslednu chvilu som si to rozmyslela a vzala vacsi kelimok... a som doma pozrela a krajina povodu Polsko a obsahuje susene mlieko :death: :?!?: :?!?: :death:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3664
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:14

A co takto domaci puding? Ja som varila dnes 1/5 mlieka, cele vajce a 2PL muky...lenze mam doma hladku raznu a teda bolo to dost citit mukovito...takze vanilkovy cukor a rozmixovala som do toho ten moj tvaroh z jogurtovej vyroby, este kym bol puding teply.... vznikol z toho zaujimavy produkt, ktory mne velmi chutil, lebo to tu muku prerazilo....
nepacia sa mi recepty, kde sa dava 5 zltok a bielka sa vyhadzuju, neviem bielka spotrebovat inak..... robite domaci puding z celych vajec? aky?

inak chodievam na huby, susim, sterilizujem na sladkokyslo, zamrazim....:)))

corky, kam chodis na bodliakovy olej? ja olivovy neznasam doslova ho nemozem ani citit...zatial pouzivam sezamovy a kokosovy tuk, ale tie sa do salatov nehodia
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3664
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod corky » St 23.Mar. 2011 20:19

Andrea píše:corky, kam chodis na bodliakovy olej? ja olivovy neznasam doslova ho nemozem ani citit...zatial pouzivam sezamovy a kokosovy tuk, ale tie sa do salatov nehodia

od JUSTu

a ja používam na vyrobu jogurtu Pilos z LIDL, ale taky v malých kelímkoch 3,5%-ný
Obrázok používateľa
corky

I choose to be happy...

expert
 
Príspevky: 10811
Založený: Pi 29.Aug. 2008 10:59

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Trencanka » St 23.Mar. 2011 20:19

Bodliakovy olej ma Just, mne sa zda, ze aj Corky ho ma odtial. Ten je bez vyraznej chuti a vone a veeelmi zdravy.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2204
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » St 23.Mar. 2011 20:25

ake super napady!

frantiska, na medvedi cesnak som cakala cely rok. s vodkou vyskusam.
a akurat dnes som videla, ze mi v zahradke uz krasne rastie pazitka, salvia a tymian.
tiez sa velmi tesim na bazu, susim kvety a robim limonadu. sirupy u nas moc nejdu.
z pupavy robime 'med', teda skor husty sirup.

jogurtovac mame aj my. skusali ste uz niekto z ovcieho mlieka?

ja mam nejaku smolu na drozdie. zo suseneho sa mi casto nezadari a z mrazeneho tiez nie (ale zas skusala som len raz, rozmrazala som ho v mikrovlnke) :whist: muselo to byt v tom.

bananovy chlebik peciem v obdlznikovej forme, alebo ako muffiny. paci sa mi, ako sa da obmienat. vzdy pridame ine oriesky, semiacka...

a este si robievame zmrzku z jogurtu a z rozmixovaneho cerstveho ovocia. len musim trosku prisladzat, detom sa to vidi inak kysle.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » St 23.Mar. 2011 20:39

vajicko do domaceho pudingu nedavam vobec. nesekne sa?

avokado pouzivam na plet cerstve, iba ho popucim. pekne mi zjemni plet a premasti.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 20:56

miriamka píše:vajicko do domaceho pudingu nedavam vobec. nesekne sa?

avokado pouzivam na plet cerstve, iba ho popucim. pekne mi zjemni plet a premasti.


3dcl mlieka necham zohriat a 2dlc rozmixujem s celym vajickom a mukou, ale treba poriadne nahladko rozmixovat a pridat do tepleho mlieka, nic sa neseklo, ani nezgrclo...
ale v povodnom recepte sa primiesaval sneh, ja som si to ulahcila a dala vyslahane vajicka s mliekom a mukou...
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=32669
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3664
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Andrea » St 23.Mar. 2011 21:02

este som robila paneer:
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci ... ecept.html

ale chyba mi korenie na indicke recepty, tak davam do salatu s korenim namiesto syru V:)

zohriala som mlieko len tak od oka ,pridala stavu z citrona, primiesala som chilli papricky z mlynceka, nechala stiect....no a potom listovy salat, napolene cherry rajciny, a nadrobeny syr...hotove za 10-15 min, zeleninu samozrejme kazdemu aku chce....masozravcom sa ziadali grilovane al restovane kuracie prsia
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Andrea
expert
 
Príspevky: 3664
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:54

Pozvania odoslané: 1
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » St 23.Mar. 2011 21:12

to co vznikne ako vedlajsi produkt pri vyrobe syra je srvatka, nie? co sa s nou potom robi? len tak sa pije?
mne by to bolo strasen luto vyhodit.
ako vidno, vo vyrobe syra som este uplny zaciatocnik :rol8:
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod prasiatko katka » St 23.Mar. 2011 21:33

Domaci jogurt sme aj my mali radi, ale zrusili nam mliecny automat :( a z kupovaneho je taky divny a casto ani nevyjde...
Inac teraz som sa pustila do miesania vlastnej Granko-zmesky, lebo mi leze na nervy ze v tych kupovanych je kopa chemie a soje, prvy pokus bol kakao, fruktoza a vanilka - celkom dobre, ale este to mozno chce niecim vylepsit, nemate tipy?

A robievate doma aj ine veci ako jedlo? Ja uz oblecenie pre krpca takmer vobec nekupujem, iba sijem. Aj hracky sa celkom daju spravit doma - napr. ma rad puzzle, co byvaju take vacsie dieliky z tvrdeho papiera okolo 30ks, ale su strasne drahe a po chvili to uz vie naspamat, tak som mu vyrobila dalsie z obrazku z casopisu (aj stare kalendare su na to dobre), nalepila na kus kartonu a ma zase neokukane...
Samuel 5/2008 a Mária 4/2011
prasiatko katka
expert
 
Príspevky: 2813
Založený: Po 10.Sep. 2007 11:31

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Nojaadka » St 23.Mar. 2011 21:38

Syrovátka - mimoriadne zdravá, na vnútorné aj vonkajšie použitie. Základné info:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka

Ten zrazený jogurt - nemohlo sa to stať kvôli tomu, že si ho "kontrolovala"? Teda, ak si otvárala rúru... Asi ako keď Ti "padne" koláč. Ja jogurt robím len krátko, ale veľmi som si ho obľúbila. Môj recept: kúpil mlieko z automatu, doma prehrejem (nenechám zovrieť), nechám vychladnúť, kým tam v pohode môžem dať prst, dám za malú lyžičku domáceho vanilkového cukru (sedliacky rozum mi hovorí, že aj kysnuté cesto potrebuje trošinku cukru na vykysnutie..., tak preto), tri polievkové lyžice Hollandie, prelejem do vzduchotesnej misky, zabalím do uteráka, potom do deky a položím minimálne na 8 hodín na radiátor. Čo budem robiť v lete, netuším... :crazy:

Tú mozarellu vyskúšam...
ObrázokObrázok
Obrázok používateľa
Nojaadka

Tak sa zdá, že jar je tento rok celú zimu :-)

expert
 
Príspevky: 2831
Založený: Po 15.Máj. 2006 21:20

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Nojaadka » St 23.Mar. 2011 21:42

Jaj, a ešte mi napadlo - jogurt raňajkujem so štyrmi malými lyžičkami obyčajných ovsených vločiek, 8-10 ks lieskovcov alebo mandlí, pár kúskov sušených cramberries a jeden rozmačkaný banán. Toto striedam s ovsenou kašou každý druhý deň, ešte sa mi to neprejedlo, nemá to žiaden zbytočný cukor, má to pomalé sacharidy, takže skvelá voľba pre racio stravovanie ;-)
Obrázok používateľa
Nojaadka

Tak sa zdá, že jar je tento rok celú zimu :-)

expert
 
Príspevky: 2831
Založený: Po 15.Máj. 2006 21:20

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Nojaadka » St 23.Mar. 2011 21:52

Andrea - sušené droždie je v bežnej ponuke Kauflandu. Nájdeš ho v regále, kde majú vanilínový cukor, prásky do pečiva a pod.
Obrázok používateľa
Nojaadka

Tak sa zdá, že jar je tento rok celú zimu :-)

expert
 
Príspevky: 2831
Založený: Po 15.Máj. 2006 21:20

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod schamka » Št 24.Mar. 2011 1:09

ja si prave vyrabam fotak :cvak:
Obrázok používateľa
schamka

www.menejstatu.sk

expert
 
Príspevky: 4157
Mood: Tired
Založený: Pi 21.Okt. 2005 23:09

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod Dot » Št 24.Mar. 2011 2:25

schamka píše:ja si prave vyrabam fotak :cvak:


Postup neprihodis? :D
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, but Today is a gift. That is why it is called the present.
Obrázok používateľa
Dot

Ešte nikdy mi stabilita a istoty nezneli tak vulgárne (P. Hardoš)

expert
 
Príspevky: 9869
Založený: Pi 21.Okt. 2005 10:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod jerguska » Št 24.Mar. 2011 7:57

Andrea píše:no, mne jogurt nevysiel.... predhriala som mlieko, 1 vanilkovy cukor a 1 biely hollandia a dala do rury zohriatej na 50st.....a presli 2h a zrazilo sa to :scared: :scared: :scared:
pochybujem, ze z toho bude niekedy jogurt...co s tym teraz? teda chuti to dobre...zvazujem, ci to zohriat a zliat, ked sa to zrazilo al cele vyhodit? :help: :help: :help:

idem tusim zistit ako funguje automat a kupim mlieko a zacnem experimentovat, len asi v mensom, aby skoda mensia :ashamed: :ashamed: :ashamed:

tento rok bude muz zase varit dzem, stare sa chystam vyhodit, tak vyskusam doliat citronovu stavu, tak od oka, aj tak to zase necham v chladnicke radsej ...... mozno vyskusame varit aj v pekarnicke, chlieb uz ani nekupujeme, le som leniva miesat zmesky......
ake drozdie davate na chlieb? susene al cerstve? ja mam v receptoch susene, ale nie vzdy ho zozeniem :?!?:




Andrejka a nemôže to byt tým,že si to dala do horucej rury? Monika pisala,ze si mlieko predhriala na 50st, a potom to nechala na radiatore,Ty si to dala do rury predhriatej nna 50st.Alebo som to ja zle pochopila?
...
jerguska

.

začiatočník
 
Príspevky: 459
Založený: So 12.Jún. 2010 14:36

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod fazulka » Št 24.Mar. 2011 8:28

Frantiska, prosim Ta, aky pomer si dala pri tom medvedom cesnaku a vodke? neviem, vies to na listy napr. a objem vodky?
dakujem.
inak medvedi cesnak u nasi fici momentalne vo vsetkom :yes:
Obrázok
Obrázok používateľa
fazulka
expert
 
Príspevky: 1581
Založený: Po 24.Okt. 2005 13:29

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod SilvaK » Št 24.Mar. 2011 8:31

Rúra predhriata na 50 stupňov nie je horúca a vypína sa hneď, ako sa jogurt vloží, v podstate len udržuje teplotu mlieka, nezohrieva ho viac, takže tým by to nemalo byť. Nahrádza to pobyt v jogurtovači alebo na radiátore.

A dajte tipy na ten medvedí cesnak, stále o tom počúvam, všetci to chvália, ale neviem, čo s ním.
Moje lásky 1994, 1996, 1998
Obrázok používateľa
SilvaK

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift, that's why it is called the present." E.Roosevelt

expert
 
Príspevky: 6498
Založený: Pi 04.Aug. 2006 7:12

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod schamka » Št 24.Mar. 2011 10:28

Dot píše:
schamka píše:ja si prave vyrabam fotak :cvak:


Postup neprihodis? :D
http://fotomamy.blogspot.com/2011/03/rubikon-dyi-dierkova-komora.html
Obrázok používateľa
schamka

www.menejstatu.sk

expert
 
Príspevky: 4157
Mood: Tired
Založený: Pi 21.Okt. 2005 23:09

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod miriamka » Št 24.Mar. 2011 10:47

z medvedieho cesnaku je uzasne pesto alebo polievka. to robim najcastejsie. vsetko tak od oka a podla toho, co sa doma akurat najde, tak presny postup nemam.

ten fotak ma teda pobavil :)) parada.
ja zatial zostanem pri jedle, vlne a latkach...

aj ked, coskoro idem robit do noveho domceka skrinu pre deti :8-): kupili sme dom a ostala v nom stara, velmi zachovana obrovska skrina, ktora ma maximalne vhodne vnutro pre detsku skrinu. so stolarom som uz predebatovala a ponukol mi pomoc pri prepilovani, bo je skoro 2,5 m vysoka. planovala som z nej urobit jednu polovicnu, ale skonstatoval, ze vzhladom na vysoku kvalitu dreva by tej druhej casti bola velka skoda, tak mozno budu 2.
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
miriamka
expert
 
Príspevky: 4917
Založený: Pi 25.Aug. 2006 10:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod mmonika » Št 24.Mar. 2011 10:58

my davame medvedi cesnak len tak na chleba alebo do bryndzovej a tvarohovej pomazanky,
Obrázok <MM> Obrázok
Obrázok používateľa
mmonika

pracujem

expert
 
Príspevky: 13160
Mood: Cool
Založený: Pi 21.Okt. 2005 5:47

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Domaca vyroba cohokolvek

Odoslaťod DadkaES » Št 24.Mar. 2011 11:34

My robime jogurt v jogurtovaci z kravskeho aj ovcieho mlieka, z ovcieho vyjdu velmi dobre a huste jogurty, syn ich ma velmi rad (aj my). :D

Dzemy robime z cernic, jahod, ribezli a slieviek, ktorych mame na chalupe kopec, skladujeme v chlade na chalupe a vydrzia bez otvorenia velmi dlho...pridavame len cukor hoci chcem ich skusit urobit aj s fruktozou...
Mala som obdobie, ked som robila velmi casto chlieb, ale uz ma to preslo 8) :oops: , takze teraz pomenej, kedze nemam pekarnicku a asi ju ani nebudem mat....inak robim domacu pizzu, kolace, kekse, toho kupujem malo a manzel robi vyborny puding ( u nas natillas) a taky karamelovy krem ??? (custard, neviem ako je to po slovensky). :rol8:
A este robime aj visnovy liker a trnkovy liker (u nas zvany pacharan), pridame trosku cukru a vodky (je to jemnejsie) a mame to skor pre navstevy 8) , lebo my to velmi nepijeme....

A manzel vyraba aj vlastne ekologicke vinko, ale toho mame malo, takze treba dokupovavat.... 8) :lol:
No a v lete mame zo zahrady vsetku zeleninku nasu, ekologicku samozrejme, ale v zime musime kupovat...boze ten rozdiel v chuti je neuveritelny!!!!
DadkaES
začiatočník
 
Príspevky: 487
Založený: Pi 07.Nov. 2008 13:49

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

PredchádzajúcaĎalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Čo nás páli...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.