ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Pi 24.Mar. 2006 14:19

Ahojte,
chcela by som obalit tortu do marcipanu, resp. do tej jeho nahrazky a neviem ci sa da na to pouzit ten klasicky mliecny marcipan, z ktoreho sa robia aj figurky - ja mam recept na 100g sus. mlieka, 100gcukru, med, olej, aroma...Velmi dobre sa mi z toho tvaruje,no neviem ako to chyti na tu tortu - ono sa mi to nelepi bohvieako.....A co dat na vrch tej torty aby to tam drzalo????
PORADTE prosim - termin narodiek sa blizi:-)))
DAKUJEEEEEM
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod ariel » So 25.Mar. 2006 20:35

Zuzi tak toto mam cerstvo za sebou ,keby som bola dost sikovna neviem ci sa to podari pridam fotku .
Marcipan som z receptu do ktoreho sa dava med neskusala robilt ja som pouzila iba susene mlieko polotucne a praskovy cukor a trosicku vody a dosku som potrela cerou ,ale ono by to malo byt asi jedno . Ten recept s medou chcem skusit -med je uz kupeny .
Vrch torty som potrela kremom -manzel je cukrarkin syn takze nieco musel odkukat . Sucho ma upozornil ,ze nieco musim pouzit ,aby som vyrovnala nerovnosti . Bola to pravda.
Krasne sa mi to vyvalkalo nic sa netrhalo az som sa divila na valceku som to preniesla na tortu a dalsia vec tortu si daj na podstavec z mensim preiemerom ako ma korpus ,aby sa to v pohode pozastrkovalo pod korpus. Velo odporucam chutilo vsetkymm

Tak fotka je privelka skusim ,ked ju zmensim .
Beata+
Obrázok
[/url]

Obrázok
[/url]
ariel
pokročilý
 
Príspevky: 514
Založený: Ne 23.Okt. 2005 10:11

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Hosť » Ne 26.Mar. 2006 9:26

Ahoj,
dakujem velmi pekne za odpoved,moze ist na vrch torty aj lekvar???Nechyti to lepsie???Z toho kremu mam trochu strach:-)
A nevies poradit co v pripade nepravidelnej torty?Chcem robit tvar "prs" - torta pre chlapa:-)
Korpus bude obdlznik a na nom dva kopceky z husteho pudingu....Treba obalit zvlast tie kopceky aj korpus alebo vsetko naraz???A chyti mi to na ten puding???Mam ho potret tym lekvarom???
Dakujem:-)
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Ne 26.Mar. 2006 9:29

Prepac zabudla som sa prihlasit,tu odpoved som pisala ja-))))
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » St 29.Mar. 2006 18:55

ja ked davam macipan na tortu,tak vzdy potriem lekvarom,lebo mi sluzi ako lepidlo...a este davam icing navrch=poleva. stym pudingom si to neviem dobre predstavit,asi sa ti vytvori kopec zahybov na marcipane,s ktorymi nebudes moct nic robit kvoli pudingu.ja by som tie prsia vyrezala z cesta.
ja som sa nedavno pozerala na jednu uzasnu knihu,uplne fantasticke narodeninove torty,velmi zlozito vyzerajuce tvary,
a poviem ti ,co ta zena robila,aby to cesto tak pekne vyrezala-dala ho do mraznicky a potom si tam vyrezavala o106...ja budem malej robit kona alebo jednorozca,tak si tu teoriu potom vyskusam v praxi 8)
Prílohy
unicorn cake 3.JPG
unicorn cake2.JPG
unicorn cake.JPG
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 30.Mar. 2006 13:01

Ahoj,
prosim ta aka je to kniha?Na Slovensku ju nepredavaju?A co robis s tymi zahybmi potom - keby to teda bolo z cesta - ako sa zbavim tych zahybov???A este ten lekvar tam davas studeny alebo ohriaty???A chyti marcipan aj na olnku maslovu so zlatym klasom vymiesanu,nevies???
DAKUJEM
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » Št 30.Mar. 2006 14:00

nie,kniku som videla v nejakej londynskej kniznici,ale okopirovala som si zopar stranok...
prave sa pozeram do svojich knih,tu sa pise...ze marcipan sa neprilepi sam od sba,musis pouzit marmeladu alebo teda nejaky ten (marhulovy) dzem..
s teplotou neviem,logicky by som kolac nechala vychladnut, a keby bol dzem velmi husty,tak trochu zohriat...to asi myslia na marmeladu,dzem som nikdy az tak husty nemala...

ale si ma navnadila a asi aj ja spravim tomu svojmu takyto kolac,jeden obycajny okruhly pre rodinu a vecer malicky,iba dve prsicka 8)

ale,ja dam ten marcipan navrch a ked sa mi to skrci,nevadi,lebo ja este davam polevu navrch(tu v anglicku sa to tak robi normalne),odporuca sa nechat kolac odstat aspon 24 pred tym,ako nan das polevu(ak si teda pouzial marcipan),
alebo pouzi iba polevu,ako tu na obrazku 8) ,alebo nejaky krem..
Prílohy
ChocBreastsA.jpg
choc2.gif
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 30.Mar. 2006 20:26

To su perfektne torty - dik za obrazky:-)
Ja som dnes skusala ten puding,len tak na skusku, a pekne sa to obalilo do tej hmoty co ja robievam - s medom...Pod to som dala lekvar,ale ked budem robit tortu naostro - budem davat na vrch - pod marcipan - krem - cokoladovy dufam ze mi tam ten marcipan chyti - nemas s tym skusenost???Chcem robit taky krem - maslo a do toho kasu zo zlateho klasu.......
U vas ked sa dava na marcipan este poleva - tak potom sa to vlastne zakryje - neni vidno ten marcipan???

A ESTE JEDNA OTAZOCKA - na tom prvom obrazku je krasna farba tych prs - taka telova - ako u namiesat????cervenu s oranzovou - nevies???

Inak dik moc za tvoje rady - fakt si mi velmi pomohla,ked bude torta hotova,poslem obrazok - robim to buduci tyzden - som vazne zvedava co z toho bude:-)
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » Št 30.Mar. 2006 22:09

to je super,ze ti to vyslo s tym pudingom,pokym ten krem nebude prilis tekuty,tak by ti to malo chytit..
tie prve prsia su asi karamelove,ale ty sa asi pytas na jedle farby,ze?to by som asi skusila zltu...hm..hnedu nedostat..asi s tou cervenou,hej,,to by malo vyjst..

ano,tu na vsetko davaju ten icing-polevu,maju jej kopec druhov,jedna sa musi susit tyzdne,druha sa musi zjest ihned :roll: ,anglicania su posadnuti svojimi sladkymi vecami..a marzipan nevidno a icing sa vselijako ozdobuje,maju tu milion knih na tieto dekoracie..

tak vela stastia a tesim sa na fotku,ja tortu potom spravim tiez.. :wink:
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod daniela 1 » Št 06.Apr. 2006 8:01

Ja som svojmu mužíčkovirobila takúto.
Prílohy
IMG_0001.jpg
Obrázok používateľa
daniela 1
začiatočník
 
Príspevky: 149
Založený: Ut 04.Apr. 2006 9:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Používame súbory cookie.