Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Pi 24.Mar. 2006 14:19

Ahojte,
chcela by som obalit tortu do marcipanu, resp. do tej jeho nahrazky a neviem ci sa da na to pouzit ten klasicky mliecny marcipan, z ktoreho sa robia aj figurky - ja mam recept na 100g sus. mlieka, 100gcukru, med, olej, aroma...Velmi dobre sa mi z toho tvaruje,no neviem ako to chyti na tu tortu - ono sa mi to nelepi bohvieako.....A co dat na vrch tej torty aby to tam drzalo????
PORADTE prosim - termin narodiek sa blizi:-)))
DAKUJEEEEEM
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod ariel » So 25.Mar. 2006 20:35

Zuzi tak toto mam cerstvo za sebou ,keby som bola dost sikovna neviem ci sa to podari pridam fotku .
Marcipan som z receptu do ktoreho sa dava med neskusala robilt ja som pouzila iba susene mlieko polotucne a praskovy cukor a trosicku vody a dosku som potrela cerou ,ale ono by to malo byt asi jedno . Ten recept s medou chcem skusit -med je uz kupeny .
Vrch torty som potrela kremom -manzel je cukrarkin syn takze nieco musel odkukat . Sucho ma upozornil ,ze nieco musim pouzit ,aby som vyrovnala nerovnosti . Bola to pravda.
Krasne sa mi to vyvalkalo nic sa netrhalo az som sa divila na valceku som to preniesla na tortu a dalsia vec tortu si daj na podstavec z mensim preiemerom ako ma korpus ,aby sa to v pohode pozastrkovalo pod korpus. Velo odporucam chutilo vsetkymm

Tak fotka je privelka skusim ,ked ju zmensim .
Beata+
Obrázok
[/url]

Obrázok
[/url]
ariel
pokročilý
 
Príspevky: 514
Založený: Ne 23.Okt. 2005 10:11

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Hosť » Ne 26.Mar. 2006 9:26

Ahoj,
dakujem velmi pekne za odpoved,moze ist na vrch torty aj lekvar???Nechyti to lepsie???Z toho kremu mam trochu strach:-)
A nevies poradit co v pripade nepravidelnej torty?Chcem robit tvar "prs" - torta pre chlapa:-)
Korpus bude obdlznik a na nom dva kopceky z husteho pudingu....Treba obalit zvlast tie kopceky aj korpus alebo vsetko naraz???A chyti mi to na ten puding???Mam ho potret tym lekvarom???
Dakujem:-)
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Ne 26.Mar. 2006 9:29

Prepac zabudla som sa prihlasit,tu odpoved som pisala ja-))))
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » St 29.Mar. 2006 18:55

ja ked davam macipan na tortu,tak vzdy potriem lekvarom,lebo mi sluzi ako lepidlo...a este davam icing navrch=poleva. stym pudingom si to neviem dobre predstavit,asi sa ti vytvori kopec zahybov na marcipane,s ktorymi nebudes moct nic robit kvoli pudingu.ja by som tie prsia vyrezala z cesta.
ja som sa nedavno pozerala na jednu uzasnu knihu,uplne fantasticke narodeninove torty,velmi zlozito vyzerajuce tvary,
a poviem ti ,co ta zena robila,aby to cesto tak pekne vyrezala-dala ho do mraznicky a potom si tam vyrezavala o106...ja budem malej robit kona alebo jednorozca,tak si tu teoriu potom vyskusam v praxi 8)
Prílohy
unicorn cake 3.JPG
unicorn cake2.JPG
unicorn cake.JPG
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 30.Mar. 2006 13:01

Ahoj,
prosim ta aka je to kniha?Na Slovensku ju nepredavaju?A co robis s tymi zahybmi potom - keby to teda bolo z cesta - ako sa zbavim tych zahybov???A este ten lekvar tam davas studeny alebo ohriaty???A chyti marcipan aj na olnku maslovu so zlatym klasom vymiesanu,nevies???
DAKUJEM
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » Št 30.Mar. 2006 14:00

nie,kniku som videla v nejakej londynskej kniznici,ale okopirovala som si zopar stranok...
prave sa pozeram do svojich knih,tu sa pise...ze marcipan sa neprilepi sam od sba,musis pouzit marmeladu alebo teda nejaky ten (marhulovy) dzem..
s teplotou neviem,logicky by som kolac nechala vychladnut, a keby bol dzem velmi husty,tak trochu zohriat...to asi myslia na marmeladu,dzem som nikdy az tak husty nemala...

ale si ma navnadila a asi aj ja spravim tomu svojmu takyto kolac,jeden obycajny okruhly pre rodinu a vecer malicky,iba dve prsicka 8)

ale,ja dam ten marcipan navrch a ked sa mi to skrci,nevadi,lebo ja este davam polevu navrch(tu v anglicku sa to tak robi normalne),odporuca sa nechat kolac odstat aspon 24 pred tym,ako nan das polevu(ak si teda pouzial marcipan),
alebo pouzi iba polevu,ako tu na obrazku 8) ,alebo nejaky krem..
Prílohy
ChocBreastsA.jpg
choc2.gif
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 30.Mar. 2006 20:26

To su perfektne torty - dik za obrazky:-)
Ja som dnes skusala ten puding,len tak na skusku, a pekne sa to obalilo do tej hmoty co ja robievam - s medom...Pod to som dala lekvar,ale ked budem robit tortu naostro - budem davat na vrch - pod marcipan - krem - cokoladovy dufam ze mi tam ten marcipan chyti - nemas s tym skusenost???Chcem robit taky krem - maslo a do toho kasu zo zlateho klasu.......
U vas ked sa dava na marcipan este poleva - tak potom sa to vlastne zakryje - neni vidno ten marcipan???

A ESTE JEDNA OTAZOCKA - na tom prvom obrazku je krasna farba tych prs - taka telova - ako u namiesat????cervenu s oranzovou - nevies???

Inak dik moc za tvoje rady - fakt si mi velmi pomohla,ked bude torta hotova,poslem obrazok - robim to buduci tyzden - som vazne zvedava co z toho bude:-)
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod danirose » Št 30.Mar. 2006 22:09

to je super,ze ti to vyslo s tym pudingom,pokym ten krem nebude prilis tekuty,tak by ti to malo chytit..
tie prve prsia su asi karamelove,ale ty sa asi pytas na jedle farby,ze?to by som asi skusila zltu...hm..hnedu nedostat..asi s tou cervenou,hej,,to by malo vyjst..

ano,tu na vsetko davaju ten icing-polevu,maju jej kopec druhov,jedna sa musi susit tyzdne,druha sa musi zjest ihned :roll: ,anglicania su posadnuti svojimi sladkymi vecami..a marzipan nevidno a icing sa vselijako ozdobuje,maju tu milion knih na tieto dekoracie..

tak vela stastia a tesim sa na fotku,ja tortu potom spravim tiez.. :wink:
danirose
expert
 
Príspevky: 1825
Založený: Ut 08.Nov. 2005 0:32

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod daniela 1 » Št 06.Apr. 2006 8:01

Ja som svojmu mužíčkovirobila takúto.
Prílohy
IMG_0001.jpg
Obrázok používateľa
daniela 1
začiatočník
 
Príspevky: 149
Založený: Ut 04.Apr. 2006 9:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 06.Apr. 2006 12:30

Daniela,
to je fakt super torticka:-)A tie prsia si z coho tvarovala - to je normalne cesto???a je to obalene cele marcipanom?SKODA ze si neni prave on-line lebo ja uz na torte pracujem...............Dufam ze sa mi podari podla mojho planu:-)))
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod sasac » Št 06.Apr. 2006 14:02

ahojte, tymi "prsnatymi" tortami ste ma fakt inspirovali. uz som cela zhava, aby som taku svojmu muzickovi upiekla. urcite bude nadseny :D . mohli by ste mi prosim napisat komplet postup celej torty? este nikdy som ziadnu tortu nepiekla a rada by som zacala prave s touto :wink:
;)
sasac
 
Príspevky: 12
Založený: Po 20.Feb. 2006 14:10

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod daniela 1 » Št 06.Apr. 2006 16:48

Takže ja som použila ako spodok dva pláty piškotového cesta upečeného na plechu.Mala som to šťastie že sestra mala malú formu a to sú tie prsia.Plnka je pudingová a z ovocím aby to bolo chutnejšie ale aj vyššie :lol: A na vrchu to je krém prifarbený z trošičkou kakaa (opatrne po štipke pridávať) ,a ako podprsenka je na ružovo zafarbena tiež ale z potravinovym farbivom.Ako náhrdelník som použila strieborné jedlé guličky (dostať v obchode),a motýliky a 30-tka je z bielej a tmyvej čokolády.Daš do kornutka a v prípade motylov som si predkreslila na cukrarsky papier a potom len už ta čokoláda.Takže kto by ešte niečo k torte tak rada poradím alebo prezradím,ale upiecť už musíte samé. :lol:
Obrázok používateľa
daniela 1
začiatočník
 
Príspevky: 149
Založený: Ut 04.Apr. 2006 9:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Št 06.Apr. 2006 23:57

Daniela,
prosim ta,ako robis marcipan???Prave som videla tvoje nadherne torticky v inej diskusii a su fakt NADHERNE!!!!!Prosim ta,daj sem presny rozpis na ten marcipan - a moze sa ten isty pouzit aj an modelovanie - napr. uze aj na obalenie torticky???A nelepi sa to????Prosim popis mi to bud sukromne alebo tu:-))))
Dik
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod daniela 1 » Pi 07.Apr. 2006 6:30

Ahoj Zuzana,ja velmi nerada používam marcipán ale ked musím tak kupujem a dá sa z neho tvarovať aj figurky alebo ruže...ale ako samotný na torte mám skúsenosť (a práve preto ho často nepoužívam)že sa mi začne hned topiť aj ked je v chladničke.Takže asi som ti nepomohla. :roll:
Obrázok používateľa
daniela 1
začiatočník
 
Príspevky: 149
Založený: Ut 04.Apr. 2006 9:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Pi 07.Apr. 2006 12:18

Ahojte,
Daniela dik aj tak:-))))

A neviete niekto iny dobry recept na falosny marcipan - ktory sa da dat na tortu,netrha sa a dobre sa s nim pracuje???Tych receptov som na nete nasla milion,no neviem ktory je zarucene dobry,preto chcem vsadit na osvedceny recept:-)))
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod sasac » Ne 09.Apr. 2006 21:15

ahoj daniela :) dik za postup.len sa chcem este spytat:
ten recept, co si pisala v tej inej diskusii na tie detske torty, tak stacilo by to mnozstvo aj na cely plech? ako zaklad pod tie prsia. a este sa chcem spytat, aky robis navrch ten krem.je to lepsie ako marcipan?
;)
sasac
 
Príspevky: 12
Založený: Po 20.Feb. 2006 14:10

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Iviatko » Ne 09.Apr. 2006 21:36

ahojte sikovnice
Pripaja marcipanovu tortu :) vnutro bola dobosova :wink:
Prílohy
P1010024.JPG
Iviatko
expert
 
Príspevky: 2057
Založený: Pi 21.Okt. 2005 8:44

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod daniela 1 » Po 10.Apr. 2006 7:04

ahoj sasac,na jeden plát cesta stačí ako je v tej diskusii zo 6 vajec....,takže si to vynásob x 2 lebo potrebuješ dva pláty.Neviem či sú dostať formy z priemerom 15 cm.(na prsia)ak áno tak tam do jednej ide 3 vajcia,80 g kryštálový cukor,100 g polohrubá múka(postup je rovnaký).Konkrétne na celu tortu z prsiami som dala len krém (osobne ho mám radšej ako marcipán alebo inú podobnú hmotu),tam ked by si chcela krém tak tam ide 2 1/2 l mlieka (môže byť 1 1/2 l vody a zvyšok mlieko- -na chuti to neubere)10 ks zlatý klas,30 dkg kryštalový cukor,2 masla Rajo-kocky.Postup je taký istý ako som uviedla v inej diskusii.Navrch ten krém je to čo ti zostane z pudingovej plnky len si prifarbíš ako potrebuješ. :lol:
Obrázok používateľa
daniela 1
začiatočník
 
Príspevky: 149
Založený: Ut 04.Apr. 2006 9:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Po 10.Apr. 2006 12:15

Iviatko,
to je krasne auticko:-)
MOZEM SA SPYTAT NA RECEPT NA TEN MARCIPAN - z ktoreho si robila ten vrch???Mne sa vzdy spravi bud lepkava hmota,alebo potom celkom dobre na modelovanie,ale na tortu nie,lebo sa neda dobre zahladzat.......
PROSIM,PROSIM,PROSIM:-)
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Iviatko » Ut 11.Apr. 2006 16:53

torta nie je moja :oops: je z EFEKTU v PK :)
Iviatko
expert
 
Príspevky: 2057
Založený: Pi 21.Okt. 2005 8:44

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Ut 11.Apr. 2006 18:38

Iviatko,
dakujem za odpoved - skoda ze nevies ten receptik:-)
Ale snad sa nejako popasujeme.......Ked mi muz zmensi fotky - lebo ja som taky talent na pocitac - tak poslem co som robila minuly tyzden kamosovi:-)
Majte sa
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod maruskab » Št 13.Apr. 2006 16:08

Ahoj, asi to uz nie je celkom aktualne, ale mozno pomoze ostatnym :)
S obalovanim tort do marcipanu, ci uz originalneho alebo falosneho, mam celkom slusne skusenosti :wink:
Zakladom je mat, pokial mozno, nie velmi rozdielnu teplotu podkladu aj marcipanu. Pri torte potretej dzemom je to jasne. Ak je torta kremova, je najvyhodnejsie ju pred potiahnutim marcipanom vybrat na cas z chladnicky /aj krem sa trosku zmakci a marcipan dobre prilne/. Dalsou vecou je, ze ak sa obaluje kremova torta, nemala by sa obalovat vo velkom predstihu, lebo v chladnicke sa medzi kremom a marcipanom zacne tvorit taka cukrova stava, ktora pri nedokonalom zahnuti pod okraj moze vytekat von, alebo ak marcipan nie je dostatocne nalepeny na krem, mozu sa vytvarat bubliny.
Ja pouzivam hlavne falosny marcipan zo suseneho mlieka, recept tu uz niekde je, mnozstvo ingrediencii si prisposobujem podla toho, ako sa mi s nim pracuje, hlavne musi byt o nieco maksi ako ten, co pouzivam na robenie ozdob. Nevalkam ho na tuku ale na doske posypanej praskovym cukrom, lahko sa potom prenasa /da sa aj zrolovat a na povrchu neostanu mastne flaky od mastnoty/.
Prílohy
resize_8558.jpg
resize_8267.jpg
Resize 4402.jpg
Obrázok používateľa
maruskab
pokročilý
 
Príspevky: 606
Založený: Po 14.Nov. 2005 17:59

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Pi 14.Apr. 2006 13:32

Krasne torticky - ty nie si kucharka???
Chcela by som vediet,podla ktoreho receptiku je ten marcipan - lebo som ich nasla vela - do jedneho ide med,do dalsieho sa to zaraba len s vodou a olejom a neviem si asi vybrat ten spravny......PROSIM ta napis mi ingrediencie.......Dakujem
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: Obalenie torty do marcipanu-SURNE

Odoslaťod Zuzana Roznayova » Pi 14.Apr. 2006 13:39

A zabudla som sa este spytat - ako to ze nemas vobec ziadne zahyby na tej gulatej torte????????mne sa spravia asi 4-5 zahybov a aj ked to odstrihnem noznickami,je to tam poznat......Sad((A vodou sa mi to neda zahladzat - CIZE asi mam zly recept..................
Prosim ta - porad:-)
Zuzana Roznayova
 
Príspevky: 60
Založený: Ne 26.Feb. 2006 15:54

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.