FAŠÍRKY

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

FAŠÍRKY

Odoslaťod majkamajka » St 27.Máj. 2009 17:55

PORADTE RECEPT NA MNAM FASIRKY.
VDAKA.
majkamajka
začiatočník
 
Príspevky: 106
Založený: Ne 28.Máj. 2006 16:11

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod Ina » St 27.Máj. 2009 19:18

FASIRKY

POMLET BRAVCOVE(500G), HOVADZIE MASO(500g), CIBULU STREDN HLVKY,
CESNAK1STREDNU HLAVKU, 3 MRKVY, PAPRIKYZ ZELENE, KALERAB. POMLEM PETRZLENOVU, KORIANDROVU VNAT, 2 ZEMIAKY. DOPREDU NAMOCIM VO VODE CHLIEB, MOZE BYT AJ TMAVY. NAKONIEC POMLEM CHLIEB. DO FASIRIWK PRIDAM 1 VAJCIE, SOL, CIERNE KORENIE. POKIAL MATE RADI, SUSENE BRUSNICOVE BOBULE, POKIAL NIE NEMUSI TO BYT. PREMIESAT DOBRE. JA MIESAM RUCNE.

SPRAVIM GULKY, POTOM PLACKY VELKKOSTI DLANE, TROSKU MENSIE, OBALIM V STRUHANKE A VYPRAZIM NA OLEJE, NA NIZKOM OHNI, ABY MESO SA UVARILO VO VNUTRI.
Obrázok používateľa
Ina
expert
 
Príspevky: 1395
Obrázky: 0
Založený: Ne 13.Nov. 2005 0:26

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod daniela » St 27.Máj. 2009 19:36

Mleté mäso - cca 700g, 2 rohlíky namočené v mlieku, vyžmýkané, premiešať, pridať pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, vegetu, trocha majoránky, asi 2 vajíčka, dajú sa urobiť guľky - obaliť v strúhanke, ale ja ju radšej robím vcelku - dám ju na papier na pečenie alebo na fóliu na pečenie v tvare veľkého šuľca, obsypem strúhankou, zakryjem alobalom a dám piecť, k surovej mase možno ešte pridať strúhaný syr.
daniela

expert
 
Príspevky: 5476
Založený: Št 20.Okt. 2005 18:35

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod DanicaRo » St 27.Máj. 2009 20:45

Ide o to ci chces klasicke masove fasirky, alebo ine. Ja robievam casto brokolicove. Tu je recept:
1 ks uvarena brokolica, struhany syr, struhanka, sol, 2-3 vajicka, trosku mlieka, niekedy pridavam este biely jogurt (Activia), niekedy jogurt nedavam. Nemam uplne presne miery, robim to tak od oka. Zarobim hmotu z uvedenych surovin a potom velkou lyzicou vkladam na rozpaleny olivovy olej fasirky, opeciem z oboch stran. Tak to robim, ked sa moc ponahlam. Ked sa neponahlam tak gulam fasirky z uvedenej hmoty a este ich obalujem v struhanke a az potom vyprazam. Dobru chut :-)

Pre obmenu niekedy davam karfiol, ale potom vynechavam struhany syr.
DanicaRo
začiatočník
 
Príspevky: 142
Založený: Št 11.Máj. 2006 20:28

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod Trencanka » Št 28.Máj. 2009 7:40

Ja peciem fasirku v celku - taky velky sulec :lol: Do mleteho masa nepridavam pecivo. Robim ich najradsej iba z chudeho masa, pridavam koreniny rozne - tak ako tu vacsinou pisete, pridam este struhany tvrdy syr, surove vajicko, mletu cervenu papriku. Do prostriedka fasirky zabalim natvrdo uvarene vajicka, je to pekne, ked sa to kraja.
Objavila som v Tescu chude mlete bravcove a hovadzie maso, maju uvedeny obsah tuku. U bravcoveho 7percent a u hovadzieho 5 percent. Ked nemam cas mliet, tak to kupim. Zatial som sa nesklamala.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2204
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod Mimka1 » Pi 29.Máj. 2009 7:50

Poprosim aj ja o radu. Klasika fašírky robievame asi raz do meiaca, mame ich velmi radi. Ale raz som robila tu v celku, tala som do zmesi aj zeleninu (mrkvu, kapiu, kukuricu), uribila som šulok a zabalila do alobalu. Vložila do rury a upiekla. No a potom sme to jedli z lyžicou, všetko sa mi to v tom alobale rozpadlo a pripieklo. Davate alobal, alebo len posypete struhankou a pečiete? Dakujem za odpovede
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Mimka1

a ideme na vec...

expert
 
Príspevky: 4224
Mood: Happy
Založený: So 08.Júl. 2006 12:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod Trencanka » Pi 29.Máj. 2009 11:18

Mimka, fasirka sa nepecie v alobale. Pekne maso vypracuj rukami aby vznikla kompaktna hmota. Necham vzdy aspon 1/2hodinu odstat v chladnicke. Potom mokrymi rukami krasne vypracujem celu fasirku na plech. Neobalujem ju v struhanke. Nicim nepotieram, navrch dam kusky prerastenej slaninky, ta da tomu dobru chut. A uz len trosku podlievat a piect.
Trencanka
expert
 
Príspevky: 2204
Založený: Ne 17.Sep. 2006 14:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod Mimka1 » Pi 29.Máj. 2009 12:30

Trenčanka dakujem, vyskušam :wink:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
Mimka1

a ideme na vec...

expert
 
Príspevky: 4224
Mood: Happy
Založený: So 08.Júl. 2006 12:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod mmonika » Pi 29.Máj. 2009 15:48

mlete maso , vajicko , sol ,korenie cierne, kecup /najlepsi je taky azia nemecky / a minimum struhanky , ked si clovek namoci ruky a tak ich tvaruje ,tak sa nelepia ,dam ich na pekac a peciemich v rure ,pekac len potriem olejom ,takze nie su mastne a detom take stavnate chutia
Obrázok <MM> Obrázok
Obrázok používateľa
mmonika

pracujem

expert
 
Príspevky: 13242
Mood: Cool
Založený: Pi 21.Okt. 2005 5:47

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod adyky » Št 04.Jún. 2009 16:03

Cuketove:
- najemno postruhat cukinu 1-2 ks, mrkvu 1 ks, 100 gr tofu alebo tvrdeho syta, vajce, 4-5 lyzic jemnych ovsenych vlociek, pretlacit 1-2 struciky cesnaku, troska struhanky
- hmotu nechat odpocinut, aby vlocky nasiakli tekutinu, prebytocnu vodu mozno zliat
- vytvarovat v ruke gulocky, jemne splostit v dlaniach a vysmazit v oleji

daju sa urobit z tekvice, patizonu, urcite aj z brokolice a karfiolu
Obrázok používateľa
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1667
Mood: Happy
Založený: St 24.Máj. 2006 10:43

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: FAŠÍRKY

Odoslaťod konecna » Po 13.Júl. 2009 22:17

mlete maso, 2 rohliky namocene v troche mlieka, 2 vajicka, cibula, cesnak, sol, podusena na masle a pomleta hliva (alebo obdoba spenatove listy)
mlete maso, 2 varene zemiaky a 1 surovy zemiak - nastruhane, vela cesnaku, petrzl. a tymianova vnatka, sol, struhanka
vsetko zamiesam, popripade pridam trochu struhanky ak treba, peciem v celku v pekaci popr. v domac. pekarni., alebo tvarujem a obalim v struhanke(klasickej, cornflake) a peciem na pekacom papieri.
mamina Veronika + dvaja chalani (september 01 a februar 08)
Obrázok používateľa
konecna

....už...už chceme bývať v našom dome

expert
 
Príspevky: 1465
Mood: Cool
Založený: Pi 21.Dec. 2007 14:06

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0


vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.