Stránka 1 z 2

Re: Dobré recepty na prírodne kuracie?

OdoslaťOdoslané:
od Bubka16
Ahoj Miss,
ja do maska na prirodno vzdy pridam take dve lyžice horčice a ta tomu urobi super chuť.
Čiže si najpr oprazim na masti platky maska (osolene, okorenene, posypane mletou rascou), iba tak aby zbeleli, vyberiem ich, v tom vypeku potom oprazim nadrobno pokrajanu cibulu, supnm tam naspat maso, do polovice podlejem vodou a podusim. Ku koncu zahustim mukou rozmiesanou vo vode, pridam asi dve lyžičky horčice a konzervu sampionov 8)

Ale asi ako v reštike to nechuti. Tiež by som chcela vediet čo tam dávajú ???? :?:

Re: Dobré recepty na prírodne kuracie?

OdoslaťOdoslané:
od Margo
Miss, aby boli kuracie prsia makkucke, nesmu sa dlho varit ani piect. Ak ich mame vcelku, jemne ich naklepneme tupou hranou noza, nesolime, nekorenime. Moj rychly taliansky recept:
na panvicu dame lyzicu olivoveho oleja a este do studeneho oleja vlozime rozpoleny strucik cesnaku a cca styri listky cerstvej salvie. Spolu sa nam ohrieva olej, cesnak aj salvia, ked je olej horuci, cesnak vyberieme von, aby nezhorkol a pridame kuraci steak (naklepany nozom), opecieme sprudka, otocime na druhu stranu, teraz osolime a okorenime, podlejeme troskou bieleho sucheho vina, nechame vino prevriet a odstavime z ohna. Uz po odstaveni pridame oriesok masla na zjemnenie. Cela priprava netrva dlhsie ako styro minuty, maso je krehke, ak ho varime dlho, je suche.

Re: Dobré recepty na prírodne kuracie?

OdoslaťOdoslané:
od Margo
Miss, z vina sa po prevreti odpari alkohol, ostava uz iba jemny akcent v chuti. Takze mozu to aj deti.

Re: Dobré recepty na prírodne kuracie?

OdoslaťOdoslané:
od aanka
Miss, myslíš, že varené? Mne sa zdá varená kuracina taká bez šťavy suchá. Prírodné robím minútky-vložím nakrájané maso (tenšie rezníky) do marinády, nechám v nej 2 hod. a narýchlo osmažím (fakt rýchlo z jednej z druhej strany, kým zbelejú)

Marináda-trocha oleja, trocha cesnaku, soľ korenie, citrónová šťava, horčica, sójová omáčka..

Re: Dobré recepty na prírodne kuracie?

OdoslaťOdoslané:
od konecna
Masko jemne naklepem , poopekam nasucho na panvici , potom pridam trochu oleja a cibulu, sol. Necham kratko podusit, popripade podlejem vodou, pridam drveny (mlety)kmin a petrzlenovu vnatku (aku mas rada) a nakoniec maslo.
Svokra robi variantu: masko (sem tam ho natrie aj cesnakom, nemusi byt - detom to nechuti) obali v muke s korenim, ktore mas rada, prudko opecie na oleji. Potom na druhej panvici orestuje cibulku (prip. cesnak), prida opecene masko a podleje vodou, vyvarom a prida nove korenie, ked masko zmakne prida masielko (niekedy zdibec pretlaku).