ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

LOSOS

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

LOSOS

Odoslaťod Bubka16 » Ut 23.Dec. 2008 20:43

Bola by som rada, keby ste sa podelili s nejakymi receptikmi na pripravu lososa. Dakujem 8)
Obrázok používateľa
Bubka16
začiatočník
 
Príspevky: 204
Založený: So 23.Aug. 2008 20:30

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod dankavaj » St 24.Dec. 2008 9:15

Bubka, skus toto:
losos, maslo, citron, koreniny, sol
Platky lososa umy, osus, osol, okoren, ja som pridala este bazalku, alebo rozmarin. Maslo som v miske rozmiesala s citronovou stavou. Potom som misu vytrela maslom a zvysok natrela na platky lososa. Piekla som v trube asi 15 min pri 180°C
Obrázok
Obrázok
dankavaj
začiatočník
 
Príspevky: 166
Založený: So 10.Feb. 2007 20:48

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod kravka » St 24.Dec. 2008 20:39

My sme dnes na štedrú večeru mali čerstvého lososa:
lososa som umyla, posolila, dala na pekáč a zaliala marinádou z oliv. oleja, lyžička bazalky, lyž. petržlena, lyž. tymiánu, na 30 min. do rúry..
Obrázok používateľa
kravka

Človek, ktorý načúva rozumu, je stratený: rozum zotročuje všetkých tých, ktorých myseľ nie je dosť silná, aby mu vládla. G. B. Shaw

expert
 
Príspevky: 15228
Založený: Ut 17.Jún. 2008 8:16

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod para » Pi 26.Dec. 2008 18:24

My ho mame naj na pare alebo len nasucho opeceny-pusti dost "oleja" k tomu citronova alebo horcicova omacka, zemiaky na pare.
a so zvyskov /odrezkov/robim tatarak-salotku a lososa v mixeri nasekam na jemno, k tomu trocha majonezi-staci fakt malo a osolit hrubou solou-mnam
alebo spenim cibulku na oleji k tomu pruzky lososa, zaliat smotanou na varenie nechat prevriet a sup s tym na spagety,posypat parmezanom.
Obrázok používateľa
para

spomienky na detstvo

expert
 
Príspevky: 11699
Založený: St 14.Nov. 2007 9:44

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod adyky » St 21.Jan. 2009 11:46

Lososa pripravujem co najjednoduchsie a co najkratsie. Nie je nic horsie ako prepecena a presusena ryba!

Kilovy filet som na stedry den osolila, pofrkala olivovym olejom, naukladala na vrch rozmarin a platky cesnaku a nech neprehanam, viac ako 12-15 min v rure urcite nebol. Masko musi akurat zmenit farbu z cerstvej oranzovej na uvarenu (upecenu, ugrilovanu) ruzovu a to je vsetko. Ani o minutu viac.

Deti maju radi filetky na grile, k tomu grilovana polenta a blansirovany spenat, pripadne omacka z cerstveho hrasku - staci tak jedna velka lyzica na bok, nie omacky za vagon ako privarku :lol: .

Lososovo-spenatova omacka na spagety alebo gnocchi je tiez popularna.
Obrázok používateľa
adyky

vydrzat!

expert
 
Príspevky: 1667
Mood: Happy
Založený: St 24.Máj. 2006 10:43

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod Elena. » St 21.Jan. 2009 11:58

Na spodok zapekacej nadoby dat rozmrazeny listovy spenat s nadrobno nasekanym cesnakom, posolit, na to lososa, posolit, posypat posekanym koprom, poliat sladkou smotanou a zapiect :wink:
Elena.
expert
 
Príspevky: 2746
Založený: Pi 25.Aug. 2006 22:08

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod zue » Ut 24.Feb. 2009 17:57

Trochu ho poliat smotanou a len tak upiect v alobale. Bude velmi jemny.
Tri sviste:
Neal (silny muz) september 2005
Aili (ziarive svetlo) september 2009
Liam (bojovnik so silnou volou) marec 2011
Obrázok používateľa
zue
expert
 
Príspevky: 3636
Založený: Pi 20.Jan. 2006 6:04

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod Neytiri » Št 26.Feb. 2009 16:05

zue solit ani korenit netreba? a aku smotanu - kyslu al. slahackovu/na varenie...?
Neytiri
expert
 
Príspevky: 1231
Založený: Ut 06.Mar. 2007 9:12

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod vacanze » Št 26.Feb. 2009 16:10

Losos najlepsie filety su bez kosti :) takze postup: natriet tenkou vrstvou kečupu z oboch stran,potom trosickou horcice, posypat korenim na ryby, opiect na masle z oboch stran asi 5-6 minut na zaver zaliat smotanou na varenie, mozes ho urobit aj na cibulke, vynikajuci :P ja zvyknem prihodit na nho aj pazitku a tak piect
Ked Vám hodia pod nohy polená zakúrte s nimi
Obrázok používateľa
vacanze

Len ten zápas je stratený, ktorý je stratený v našej mysli

expert
 
Príspevky: 29181
Založený: So 10.Jún. 2006 19:17

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: LOSOS

Odoslaťod Neytiri » Št 26.Feb. 2009 16:13

miss, to je ten tvoj pokombinovany a vydareny recept, co? :D
ci to neni to co si sa pytala minule co s lososom? na fotke vyzeral dost dobre :wink:
Neytiri
expert
 
Príspevky: 1231
Založený: Ut 06.Mar. 2007 9:12

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Ďalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Používame súbory cookie.