vianocne pecenie

Varenie nemusí byť všedné. Najmä ak máme odvahu skúšať občas niečo nové. Čo chutí u Vás?
vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Aneta » Ne 10.Dec. 2006 0:57

Ja to davam len tak do formiciek,nevymastujem. Ano oni trosku napuchnu,tak netreba plnit uplne,hlavne ked ich chces potom este plnit kremom. Ak nechces,tak mozes dat aj uplne,oni zas nevybehnu,len sa naduju trosku. :lol:
url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrázok
[/url]
Aneta
pokročilý
 
Príspevky: 509
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:13

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Po 11.Dec. 2006 19:48

Ahojte :)
Heli, diky moc za rady ohladom tych susenych mliek. Tak sa podla toho zariadim!
Zienky, tak ja som robila cez vikend linecke kosicky plnene karamelovym kremom zo Salka.
Musim povedat, ze mne teda vobec nehrozilo, ze by som uvarenu plechovku Salka zjedla - bolo to totiz neskutocne sladke :shock: Jedna lyzicka a mala som dost, nechapem, ze pisete, ze by ste zjedli aj celu plechovku :?: Zato ten krem bol vyborny, tam som sa ozaj musela ovladat :lol: A vlastne sme sa moc neovladali, lebo sme potom cely vikend vyjedali hotove kosicky :oops: A aj teraz si idem jeden dat, su strasne dobre, diky vsetkym za tip :idea:

A co vy, ako ste pokrocili s vianocnym pecenim :?: Mne sa uz moc nechce vypekat. Na ukazku pridavam tanier, co mam vsetko napecene (z kazdeho druhu som tam dala) - fotila som to este bez tych kosickov.
Mne sa uz moc nechce piect, uz len tie uliky a nejake take gulicky, co ste sem davali recepty. A den-dva pred Vianocami si urobim kremove.
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod LIBERTAS » Ut 12.Dec. 2006 7:24

Malvína ja z teba padnem na zadok :lol:
Cez sviatky síce nebudem na nete, ale odfotím vám moje výtvory, možno to bude fotka priamo zo smetiaka :lol:
Prvé sa chystám piecť tento víkend, no možno mi to z času vydá :?

Ešt mám otázku k salku...jedna plechovka a jedno maslo mi stačí na plnku na jeden koláč?Aby som potom zas nemusela variť ďaľšie salco...salco má vrieť alebo malý plameň?

Ja som pýtam ako i.diot ale fakt nie som v tomto doma :roll: ale keď už sa do niečoho pustím, tak to zväčša výde...len raz by som chcela vedieť piecť z takou "ľahkosťou" že ani recept nemusím pozriecť, nemusím stále kontrolovať trúbu a potom tŕpnuť, či to bude také aké má byť :roll:


Ešte mám otázku, ale trochu z iného cesta :D
Mám doma plno čokoládových mikulášov, klasických v alobale...malá podostávala :roll: neviem čo s nimi, mne veľmi tá čokoláda nechití, neviem či to mám rovno vyhodiť, alebo sa to dá nejak použiť, roztopiť a namáčať do toho pečivo,hm?Je to nejak použiteľné?

A polevu z varenej čokolády mi povedzte, princíp viem, ale nech si to overím :lol:
Obrázok používateľa
LIBERTAS

Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling. ~Margaret Lee Runbeck

expert
 
Príspevky: 21589
Mood: Happy
Založený: Ne 23.Okt. 2005 13:33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod pepsina » Ut 12.Dec. 2006 8:52

salco ti bude stačiť aj ti ostane este :wink: na košiky,či zlepovanie koliesok atd...
ja neviem,ja mam na suche recepty...čajove atd..nejak odhad..ked budes mať v oku mieru,tak to budes robiť lepsie ako nejaky Oliver :roll: :lol:
ved posekaj,rozmlať mikulasov,trebars aj postruhaj a pouzi do čoko.guliek,čoko.praliniek,vsetkeho čoko...ale ako coko.polevu ee..ono to nemusi byť ten mikulas z čokolady ale len ten tukovy sajrajtík...a mas po poleve,to by sa ti asi zrazilo alebo niečo také ,hm vyskusaj dať kocku..vlastne kusok mikulasa do mikrovlnky,čo to s nim spraví :wink: :lol:

to salco ..je salco len jedno,to druhe je tatra mlieko..nesladene,vacsina ludi si ho dava do kafíčka..ale vyskušajte raz dať naMIESTO mlieka,do polievky tuto tatru :wink: :wink:
bolo salco uz aj za 50uf,uf... :roll:
pečenie..teraz nam vyšli tie zuby,tak aKURAT tak drobec s nami vypiekol :lol:
ale chcem uz len este jednu várku kokosovych-mašinkovych...a vsetko suche uz mam...potom uz len tie medove rezy,nanukove a tu orechovu tortu,tod vse :wink:
pepsina
expert
 
Príspevky: 5458
Založený: Pi 14.Júl. 2006 21:46

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Hela17 » Ut 12.Dec. 2006 11:55

Zuzka, tie čokoládové postavičky môžeš dať roztopiť do teplého tuku (napr. Palmarin, Cera) a prisypať k nej gumené cukríky, želé, suš. ovocie, oblátky, oriešky, hrozienka a vyliať všetko stuhnúť do alobalom vyloženej formy na srnčí chrbát. Vznikne Ti variácia na tému Študentskej pečate, a potom režeš a mlsáš.
alebo použi tú čokoládu na polevu. Ja dávam na cca 80-100 g Cery 100-150g čokolády. Koľko mám doma. Ťažko povedať presne, robím to od oka. Ale rozpustím tuk a polámanú čokoládu do toho vložím a občas premiešam.
Hela17
pokročilý
 
Príspevky: 590
Založený: St 10.Máj. 2006 16:10

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod LIBERTAS » Ut 12.Dec. 2006 12:13

Hela dík...no to som chcela vedieť, či sa dá pridať do polevy...aj tá a la študentská pečať znie celkom dobre (len mi v domácnosti, ešte chýba srnčí chrbát :? :lol: )
Obrázok používateľa
LIBERTAS

Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling. ~Margaret Lee Runbeck

expert
 
Príspevky: 21589
Mood: Happy
Založený: Ne 23.Okt. 2005 13:33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Ut 12.Dec. 2006 12:54

AHojte,
Heli, to je vynikajuci napad :idea: Kam ty na tie napady chodis :?: :D To by som tiez mohla vyuzit nasich cokoladovych mikulasov (sice mala by ich chcela zjest, ale prave preto, ze ma tych sladkosti az az :? ) a hlavne gumene cukrik, ktore nikto nechce jest 8) To vlastne tiez vydrzi a studentsku pecat ako cokoladu mam velmi rada, diky :!:

S tymi cokoladovymi mikulasmi som uz tiez pocula, ze na polevu sa moc nehodia, lebo to nie je moc kvalitna cokolada. Do polevy je najlepsia horka, ja davam od Orion specialnu na varenie a do toho kusok Omegy (Cery) podla oka.

ZuzkaNZ, ak ma byt to padnutie na zadok pochvala, tak diky :P Inac vobec sa nepodcenuj s pecenim, ved nemusis piect kazdy tyzden a aj tak sa Ti mozu zakusky a kolaciky vydarit, ked sa budes presne drzat receptu a kontrolovat ruru. Taka pekarka a cukrarka, co robi od oka, ja zdaleka nie som a ani nebude. Raz som videla prave toho Jamie Oliviera, ako vravel, ze prave pri peceni kolacov by sa mali dodrzovat presne davky, lebo je to ako chemia. Ak das trebars o 50 g tuku viac alebo menej peciaceho prasku, uz bude vysledok iny a horsi. Takze ja sa toho drzim a recepty tiez nemam v hlave, akurat ten linecky :wink: Pri nepecenych gulkach je to pravdaze ine, ale pri ostatnych si suroviny presne vazim na kuchynskej vahe. A teraz mam super ruru, ze sa da nastavit cas pecenia, a tym padom uz skoro ziadne prihorene nemam :D
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Ut 12.Dec. 2006 12:59

Zuzka, s tou polevou Ti Helka poradila dobre, mozno by som este dopisala, ze to treba robit nad parou! Teda do hrnca si daj varit vodu a na ten hrniec posad primeranu misku a az v nej rozpusti Omegu a do nej potom tu cokoladu.

Pepsi, a to si ako myslela s tym nesladenym salkom do polievky :?: Myslis ako do nejakej kyslej so zemiakmi ci hribmi?? Namiesto sladkej smotany?? Inac tie medove a nanukove sme aj u nas doma robievali, tusim cele detstvo sme to mavali cez Vianoce. Ale teraz sa mi s medovymi nechce babrat a do nanukovych idu orechy - alebo mas iny recept :?: Sem s nim :!: :lol:
A poznas kokosove jeze?? Alebo sa to v Receptoch zo zivota vola aj madarske rezy. To sa chystam spravit, to je tiez recept mojho detstva :)
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod LIBERTAS » Ut 12.Dec. 2006 13:19

Pepsi to salco myslela, namiesto smotany na varenie?Že?
Ja na zahusťovanie omáčok používam len smotanu na varenie, nie kyslú...možno vyskúšam tatru, alebo radčej nebudem experimentovať :?
Obrázok používateľa
LIBERTAS

Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling. ~Margaret Lee Runbeck

expert
 
Príspevky: 21589
Mood: Happy
Založený: Ne 23.Okt. 2005 13:33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod vinka » Ut 12.Dec. 2006 17:31

Malvina píše:...Na ukazku pridavam tanier, co mam vsetko napecene (z kazdeho druhu som tam dala) - fotila som to este bez tych kosickov...

Malvina ake su tie kolieska, ktore mas poliate cokoladou a na vrchu lentilku? Je tu niekde na to recept, ci je to klasicke linecne cesto?
Mam totiz "na jazyku chut" takych kolacikov z detstva - velimi mi vtedy chutili a nemam na to recept (ale ked si dobre pamatam tak boli plnene nejakou orieskovou plnkou... alebo zeby len cesto bolo orieskove?... neviem :? ...) - AKE SU TIE TVOJE????
Eva a Lucka
Obrázok
vinka
pokročilý
 
Príspevky: 978
Založený: Pi 21.Okt. 2005 10:43

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Ut 12.Dec. 2006 20:33

Ahoj Vinka, s tou lentilkou nie su z lineckeho a nie su ani zlepovane, to su tie viedenske venceky, co som sem davala recept asi dve stranky dozadu. To je praveze take vyslahane cesto, co sa da do sacku a striekaju sa venceky a tie sa po upeceni do polky namacaju do cokolady a navrch sa moze dat lentilka. Su naozaj vyborne, hodne citit tu cokoladu, tak sa len tak rozpadavaju na jazyku :P
Ja som nasla ten recept v casopise a myslim, ze ho zaradim do rodinnej klasiky :D

Baby, ja tu v nasom okoli nikde neviem zohnat gastanove pyre :? Len surove jedle gastany, ale to sa mi nechce z toho robit pyre..to by bolo asi strasne pracne :roll:
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Hela17 » Ut 12.Dec. 2006 22:23

Malvína, preboha povedz ako ozdobuješ medovníky. Teda či len do sáčku dáš bielko a ustrihneš rožok, alebo máš na to cukrársky sáčok ... Sú nádhernééééééééééé
Hela17
pokročilý
 
Príspevky: 590
Založený: St 10.Máj. 2006 16:10

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod vrbka » St 13.Dec. 2006 9:07

ahoj dnes sa chystam robit medovnicky mam celkom zaujimavy recept, ak sa vydaria tak ho sem pridam
malvinka ja som kupila pyre v Bile, ale maju ho vsade v hypernove, tescu. len treba kuknut do chladenych a mrazenych vyrobkov!
skutocne krasne ozdobene medovniky, aj mna zaujima ci to robis cez sacok alebo mas na to nieco lepsie?
vrbka
začiatočník
 
Príspevky: 252
Založený: Ut 15.Nov. 2005 9:14

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Hela17 » St 13.Dec. 2006 12:07

Stále zabúdam hodiť tu jeden recept. Vždy až keď vypnem PC ma to napadne. Ak máte radi sucháre, dám rýchly recept. Nie sú to bielkové, využijú celé vajcia, takže nič neostáva a sú rýchlo urobené. Takže :

150g hladkej múky, 150g cukor-krupica, 2 vajcia vymixujeme a vylejeme do dobre vymastenej formy na srnčí chrbát. Pridáme popražené lieskovce - ja dávam od oka, ale cca 100-150 g. Upečieme na 150 stupňoch a vyklopíme vonku vychladnút.
Potom na elektrickom krájači narežeme na cca 5mm plátky, poukladáme na plech a na 190-200 stupňoch necháme opiecť cca 5 min. Toť vsjo.,
Zvyknem dať aj vlašské orechy a najradšej majú naši s horkou čokoládou vo vnútri.


Každý rok robím tak 4 dávky - aj teraz dopekám 3 a 4. Len kvôli tomu mám dve formy, lebp ich pečiem kedykoľvek cez rok.
Hela17
pokročilý
 
Príspevky: 590
Založený: St 10.Máj. 2006 16:10

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Hosť » St 13.Dec. 2006 20:18

pepsina...do polievky-TATRA.... :wink: V PLEChovke ako salco :wink: je aj v skatulke :wink:
mnam kokos.ježe tiez mozem a nanukove hodim zajtra
Hosť

 

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod lulusik » Št 14.Dec. 2006 11:54

Ahojte pekarky :wink: ,

najprv k tomu gastanovemu pyre z gastanov. Mozete to baby skusit, ale ja by som to odporucala len v stave nudze! :roll: Je to moc roboty a vysledok v skutku neisty! :? Raz som sa to pokusala robit aj ja, a to takto. Gastany som upiekla, olupala, rozmixovala, ale bolo to suche a hrudkovite :evil: Neviem mozno som nemala dobry recept :( To kupovane gastanove pyre ma uplne inu konzistenciu, je to po rozmrazeni makke a vlacne, ktovie co do toho este davaju :roll: Ja ho zvycajne kupujem v tescu, byva to v mraziacich boxoch pri polotovaroch, napr. list.cestach.

Grilazove rezy robievam kazde sviatky aj ja. Recept z hlavy neviem, ale je podobny ako tu uz ktosi hodil. len ten postup som si uz praxou upravila podla seba. Upalim karamel, v hrnci s 2itym dnom, stale miesam aby neboli hrudky, a ked sa uz spravia, odtiahnem z ohna a miesam az kym sa nerozpustia. Chce to trpezlivost :wink: Potom tam pridam 250g Cera + Hera pol na pol. (Preto oba tuky, lebo len s Cerou je to moc tuhe a suche, ked to stuhne a len s Herou to zase nestuhne vobec :wink: a vyteka to. ) Tuk s karamelom opat na ohen, pomaly miesat kym sa tuk nerozpusti, pozor dost to bubla! Vyzera to take nespojene, netreba sa toho ale bat, pridam Salko a opat miesam, kym sa mi to cele nespoji. Moze to byt navrchu trochu mastne, ale po pridani posekanych orechov z toho vznikne jedna suvisla hmota, natieram na oplatky este za horuca.

Baby aj ja som sa nechala zlakat na skore pecenie, najprv som sa vytesovala ako mi to krasne pribuda, jeden druh za druhym, ale bojim sa ze do vianoc to este pojeme :evil: a dalsia nevyhoda, takto zacinam priberat tym mlsanim uz teraz, a nie az cez sviatky :(

PS: Na kolko stupnov a ako dlho sa v el. rure maju piect formickove kolaciky, medvedie tlapky? Ja som ich moc ususila, takze su tvrde az hruza! Vyskusala by som ich este raz. Dik

Dopecenia (to sa mi paci, ako oficialny pozdrav ) priatelia :D
lulusik

Obrázok
Obrázok
lulusik
začiatočník
 
Príspevky: 168
Založený: Po 21.Aug. 2006 14:27

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod pepsina » Št 14.Dec. 2006 12:07

ja som labky aj košiky na 180tke :wink:
gaštanove pyre-hm,no ved fazulu :wink: pridavaju,viem to,bo otec za mládi robil v nejakej takej vyrobni či čo to bolo,velke miešače a ták,to doma tak nespraviš,je s tym babračka,oplati sa pri velkom mnozstve,ale pri malom nie :wink: to je ako treska šalát,tiez som ho doma robila :lol: ale stale mi tam niečo chybalo :lol:

babka dnes robi orechove štangličky,som zvedava ake budu,mnam :wink:
pepsina
expert
 
Príspevky: 5458
Založený: Pi 14.Júl. 2006 21:46

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Št 14.Dec. 2006 14:35

Caute cukrarky :D Dopecenia to je bezvadny pozdrav :lol: :lol:
Tak ja ziram, vy ste tu take sikovnicky :!:
Lulusik, klobuk dolu, na tie grilazove rezy by som si ja teda netrufla :!: Vsak to je strasna piplacka, aspom mne to tak pripada :oops: A s tym gastanovym pyre, veruze by som to nesla robit zo surovych gastanov, na to som prilis leniva :lol: :lol:
Radsej sa vyberieme do Tesca (v nasom meste nie je, ale v susednych K.Varoch ano) a tam ho skusim vyhrabat!

Pepsi, tak s tou fazulou to verim, lebo som citala v kucharskych knihach, ze namiesto gastanoveho pyre sa do niektorych zakuskov moze pouzit uvarena prelisovana fazula (asi ta velka cervena). :D
Inac tebe sa chcelo doma vyrabat treskovy salat :lol: :wink:

Helka, aby som nezabudla na tvoju otazku! Tak s tym zdobenim pernikov vobec nie som nejaka frajerka, robila som to na trikrat (a aj tak mi este krabica neozdobenych ostala, to je hrozne, tych pernikov je vzdy jak hadov!) a vzdy som mala nejaky iny problem. Prvykrat som nevedela najst vhodny sacok, tak som pouzila taky mikrotenovy, co donho davaju rozky :oops: vysledok otras, vobec sa to nedalo pouzit. Potom som predsa len nasla cukrarsky igelitovy sacok s malickou dierkou, ale zase urobila som si riedku polevu (bielko+prask.cukor), tak sa mi to roztekalo a musela som to dohustovat. No a na tretikrat som si kupila specialny maly igelitovy sacok s umelohmotnou nasadkou (dierocka) a tym som uz zdobila zvysne postavy do betlehemu.
No a ten sacok bol najlepsi, odfotim ho a dam ho sem! Maju ho v domacich potrebach.
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Št 14.Dec. 2006 14:40

Tak neodfotim, uz to nestiham. Az vecer! Kym som si tu pisala,moje dieta rabovalo chladnicku (to robi stale..). Otvorila si krabicu s nanukovymi rezami (robila som vcera na pocest svagrinej Lucie) a zacala to vo velkom vyjedat :twisted:

Pepsi, inac som dala na teba a do tych nanukovych som namiesto Hery pouzila prave maslo! Je to fakt delikatnejsie, no lenze aj omnoho tazsie (sytejsie), namiesto styroch zakuskov takto zjem len jeden, lebo uz nevladzem. Cize je to vlastne dobre pre moju liniu :lol: :wink:

Majte sa krasne a dopecenia :!: :D
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod majlus » Št 14.Dec. 2006 19:17

Ahojte tak končne som dorobila ten perníkový domček, resp. môj syn....ale tento rok ma to akosi nebavilo :? čo upečiem nič neni dobré...niekde robím chybu :wink:
tak sa držte...
Prílohy
Obrázok 013.jpg
Obrázok 017.jpg
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrázok
[/url]
Obrázok používateľa
majlus
expert
 
Príspevky: 1429
Obrázky: 0
Založený: Pi 02.Dec. 2005 16:33

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Aneta » Št 14.Dec. 2006 20:05

Majlus, ved ten domcek je nadhernyyyyyyyy :lol: Iste sa ti podari aj to ostatne. :wink:

Malvina,mne tie grilazove rezy vobec nepripadaju ako piplacka,mne to ide podla toho mojho receptu velmi rychlo a vobec to nie je velmi tuhe a suche. Vyskusajte! :wink:

Formickove- ci medvedie labky ja peciem na 180°C asi 15 minut,ale stale ich sledujem a vyberam,ked este su na dotyk prstom makke,akoby nedopecen,oni chladnutim svrdnu a potom su take jemne,rozsypaju sa na jazyku. Velmi ani nesmu zme nit farbu, myslim tym farbu v surovom a upecenom stave. :lol: :wink:

Ja mam zatialupecene len linecke a vanikove rozteky a akurat mi oddychuje cesto v chladnicke na orechove venceky,tak pridavam recept. neviem,ci to tu niektora z vas spominala. Oni sa tvaruju cez masovy mlyncek,da sa tam taky pliesok s otvormi v tvare hviezdiciek a cez to sa to pretlaca a formuju sa z toho venceky. :wink:

Orechove venceky:
200 g hladkej muky, 70g praskoveho cukru, 150g Hery, 150 g mletych orechov, 1 vajce a 2 stipky prasku do peciva. Vsetko spracovat, dat do chladnicky na 1 hodinu odlezat a potom cez mlyncek formovat venceky. Piect na 160 °C cca 15 minut.

Vraj sa to da aj cez sacok ,co je na zdobenie,ale tak som to este neskusala. :lol:
url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrázok
[/url]
Aneta
pokročilý
 
Príspevky: 509
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:13

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Aneta » Št 14.Dec. 2006 23:44

A este som zabudla na dost podstatnu vec :oops: Venceky po upeceni treba obalit v praskovom cukre. :wink:

Kto nema rad orechy,alebo ich nemoze,tak namiesto nich sa da pouzit aj kokos. Aj tak chutia vyborne. :wink:
url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrázok
[/url]
Aneta
pokročilý
 
Príspevky: 509
Založený: Št 20.Okt. 2005 20:13

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod tereza » Pi 15.Dec. 2006 14:45

pepsina píše:to salco ..je salco len jedno,to druhe je tatra mlieko..nesladene,vacsina ludi si ho dava do kafíčka..ale vyskušajte raz dať naMIESTO mlieka,do polievky tuto tatru :wink: :wink:
bolo salco uz aj za 50uf,uf... :roll:


Kocky co takto si urobit z toho salca Baileys??? Nemusite furt len piect aj ked je toto tema o peceni :wink: :

2 sladene salca varit v konzerve 2 hodiny /nie ako ja prvykrat ze sa mi to lepilo a prihorievalo vyliate v hrnci :oops: - vtedy este neexistovala tato diskusia a nebolo kde sa priucit/
mandlovy puding uvarit z cca 0,7 l mlieka nech je redsi a za staleho miesania nechat vychladnut
vsetko spolu po vychladnuti hodit do mixera no a do toho postupne pridavat whisky /mne ale viac chuti rum/ podla toho ake to chcete mat silne a huste - aj 1/2 l :wink: :wink: :wink:
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
tereza

zivot je krasny :o))

expert
 
Príspevky: 1998
Založený: Po 24.Okt. 2005 6:07

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod tereza » Pi 15.Dec. 2006 14:47

majlus píše:Ahojte tak končne som dorobila ten perníkový domček, resp. môj syn....ale tento rok ma to akosi nebavilo :? čo upečiem nič neni dobré...niekde robím chybu :wink:
tak sa držte...


majlus krasa...sikulka si :lol:
Obrázok
Obrázok
Obrázok používateľa
tereza

zivot je krasny :o))

expert
 
Príspevky: 1998
Založený: Po 24.Okt. 2005 6:07

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

Re: vianocne pecenie

Odoslaťod Malvinka » Pi 15.Dec. 2006 15:29

Ahojte :)
Majlus, chalupka je roztomila! Taka prava pernikova chalupka pre deti aj s postavickami, super :!: :D Taka by sa pacila aj mojej dcerke, na buduci rok jej spravim podobnu :)

Anet, niekedy sa na tie grilazove rezy odhodlam :lol: Inac ja som robila tiez venceky (viedenske), ale cez cukrarsky sacok s nasadkou. Mne to zase tak islo lepsie.

Terez, dik za recept na Baileys, ale ako dlho to vydrzi v chladnicke?? Lebo mne staci z takeho sladkeho pitia mini-kalistok a mam dost, manzel podobne a vacsie navstevy necakame
Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
Malvinka

:)

expert
 
Príspevky: 4462
Založený: St 23.Nov. 2005 16:56

Pozvania odoslané: 0
Registrovaní priatelia: 0

PredchádzajúcaĎalšia

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na Recepty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.