Stránka 1 z 4

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ne 05.Nov. 2006 20:44
od Petrouchka
Dostala som nemecku knizku s receptami na pecenie, su tam krasne recepty, avsak v kazdom recepte je uvedene, len ze muka - oni nerozpisuju, ze ci hladka, polohruba alebo hruba
a ja zase nie som az taka skusena pekarka/cukrarka, aby som sama od seba vedela, aka muka tam ma ist
zatial som piekla vacsinou iba podla slovenskych receptov a tam je napisane, aku muku mam pouzit
neviete mi poradit nejake zakladne pravidla, podla ktorych sa mozno riadit?
napr. aku muku na kysnute kolace, aku na torty a kremove zakusky, aku na keksiky a susienky a pod.

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ne 05.Nov. 2006 21:32
od lutzlutz
Petrouchka, ja pri peceni zo zahr. zdrojov postupujem takto:

Piskotove, trene cesta: polohoruba alebo hruba muka
Linecke cesto: hladka muka
Kysnute cesta: polohruba alebo hladka (kolace/vianocka: polohr., chleby: hladka T650)
Susienky: hladka

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ut 07.Nov. 2006 10:14
od Petrouchka
Dakujem, Lutz :wink:

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ut 07.Nov. 2006 14:38
od lutzlutz
A este mi napada- Muffiny- tie peciem zatial len z nemeckych receptov- a presne ako pises- vzdy je tam len Mehl- tak tam davam polohrubu

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ut 07.Nov. 2006 16:33
od Hosť
ked som bola v zahraničí tak tam všetko robili z polohrubej múky, inú tam ani nemali.
v našej kuchyni sa najmenej používa hrubá. tá keby ani nebola nič by sa nestalo.

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Po 13.Nov. 2006 23:50
od Silvia H
Petrouchka, len pre info - Nemci naozaj pouzivaju vsade len vyraz "muka", kedze muky nedelia na hladke, polohrube a hrube, ale napr. na muku na kolace, muku na piskotove cesto, muku na chlieb a pod. V podstate to ale vsetko je muka hladka, maloktora sa vobec priblizi slovenskej polohrubej, o hrubej uz ani nehovorim, to potom uz existuje len krupica.
Suhlasim s rozdelenim podla Lutzlutz, ja peciem takisto.

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ne 17.Júl. 2016 13:39
od kajuska1
Keď som začínala piecť, tiež som sa trápila tým, akú múku použiť. Hlavne keď som varila podľa receptov mojej starej mamy. Tá vedela, akú múku treba, tak to nepísala. Všimli ste si, že múky Babičkina voľba sa už rozdeľujú podľa toho čo pečiete? Tortová, na kysnuté koláče, krehké koláče. Ja sa riadim podľa toho a zatiaľ som nič nepokazila :D

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Ut 19.Júl. 2016 15:12
od saskia34
ja pouzivam klasicku uz dlho rozmyslam ci by som nejaku inu nevyskusala ale ked vidim tie ceny tak mi je az zle :-/

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Št 21.Júl. 2016 19:12
od ludka_82
Ja ako kedy. Špadlovú hlavne na koláčiky :-)

Re: Aku muku pouzit?

OdoslaťOdoslané: Pi 22.Júl. 2016 12:06
od evitta78
kiežby tie múky boli aspoň lacnejšie!